«Київавтодор» підозрюють у розтраті коштів на дорожній розмітці без скляних кульок за 17 мільйонів
11.01.2019   //  

Поліція та прокуратура підозрюють службових осіб КК «Київавтодор» у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах при погодженні кошторисної вартості всупереч укладеному договору про нанесення горизонтальної дорожньої розмітки ТОВ «Транс Лайн Груп» вартістю 16,55 млн грн. Про це написала Анна Камєліна у виданні «KиевVласть».

Як встановило слідство, у липні 2018 року «Київавтодор» замовив «Транс Лайн Груп» послуги з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки з застосуванням фарби в м. Києві за 16,55 млн грн.

Згідно з договором, виконавець виконує розмітки відповідно до затвердженого графіку, керуючись вимогами ДСТУ 2587:2010 «Розмітка дорожня. Загальні технічні вимоги. Методи контролювання. Правила застосування», ДСТУ 3587 – 97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану», та інших діючих нормативних документів.

Крім того, фірма повинна використовувати при нанесенні розмітки матеріли, які відповідають діючим санітарно-гігієнічним нормам, забезпечують дотримання вимог пункту 4.2. Розділу 4 ДСТУ 3587 – 97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану», пунктів ДСТУ 2587:2010 «Розмітка дорожня. Загальні технічні вимоги. Методи контролювання. Правила застосування».

Відповідно, для нанесення розмітки треба використовувати фарби, пластичні маси, полімерні стрічки, скляні мікрокульки. Для нанесення вертикальної розмітки дозволено застосовувати світлоповертальну плівку згідно з ДСТУ 4100.

Разом з цим, у кошторисній розрахунковій вартості всупереч пунктів договору про надання послуг з нанесення горизонтальної розмітки доріг м. Києва відсутні обов’язкові скляні мікрокульки, тоді як кошторисна вартість залишилась незмінною.

Слідчим прокуратури в рамках розслідування суд надав тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у віданні КК «Київавтодор». Йдеться про договір на надання послуг з нанесення горизонтальної розмітки доріг, податкових накладних, видаткових накладних, актах виконаних робіт, дефектних актах тощо.

Засновниками ТОВ «Транс Лайн Груп» є Микола Лавріченко (також є керівником) і Віталій Лепський.

З 15 квітня 2015 року КК «Київавтодор» керує Олександр Густєлєв.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», ТОВ «Транс Лайн Груп» у 2016-2018 рр. виграв тендерів на загальну суму 115,37 млн грн.