Сільрада двічі не змогла провести торги із суворими вимогами і таємно замовила ремонт дитсадка за 26 мільйонів
04.12.2018   //  

Горьківська сільська рада Дніпровського району Дніпропетровської області 9 листопада уклала угоду з ТОВ «ТБЦ Оптимус» про реконструкцію дитсадка за 26,31 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 12 травня 2019 року в селі Горького по вулиці Народній, 9а мають реконструювати дитячий садок з улаштуванням комплектної трансформаторної підстанції, вогнезахисту, пожежної сигналізації, інженерних мереж та автономної модульної котельні тощо.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк становить десять років. На заробітну плату піде 2,88 млн грн., тобто 11% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 4% – 1,17 млн грн.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо тендери з очікуваною вартістю 26,31 млн грн. двічі відміняли через нестачу учасників. На перший тендер прийшло ТОВ «Гармонікс Плюс» із ціною 26,31 млн грн., а на другий тендер – узагалі ніхто.

Тендерна документація відмінених відкритих торгів передбачала доволі суворі вимоги до потенційних учасників. Зокрема вимагався досвід виконання щонайменше трьох договорів «з аналогічними роботами, передбаченими при виконанні робіт на об’єкті закупівлі», наявність без урахування водіїв та обслуговувачів техніки не менше 35 робочих, з яких не менше 18 мали бути власними працівниками, а також виконроба, спеціаліста-кошторисника, інженера-проектувальника і спеціаліста з охорони праці.

Крім того, було встановлено мінімальні вимоги до техніки та обладнання. Учасник повинен був мати: три бортових автомобілі вантажопідйомністю не менше 3 т, 5 т і 8 т, дорожні котки, асфальтоукладальник, автокран вантажопідйомністю не менше 10 т, пневмоколісний одноковшевий дизельний екскаватор із ковшем місткістю не менш 0,25 куб. м, бульдозер, фарбувальний агрегат високого тиску потужністю не менш 1 кВт, агрегати зварювальні пересувні, апарат для стикового зварювання поліетиленових труб діаметром до 315 мм, генератори потужність не менше 5,5 кВт, пневматичний відбійний молоток, пересувний бетонозмішувач, електричну дриль, шуруповерт, перфоратори, установка для зварювання ручного дугового (постійного струму), пересувні компресори продуктивністю не менше 2,2 куб. м/хв., машини шліфувальні кутові.

Створена в 2016 році фірма «ТБЦ Оптимус» із Кам’янського зі статутним капіталом 1 тис грн. уперше отримала державний підряд. Про її досвід, обладнання і матеріально-технічну базу нічого не відомо, але вона має ліцензію ДАБІ на будівництво об’єктів IV і V  категорій складності та дозволи Держпраці. Нею керує Олександра Лісова, а засновником є Євгеній Коваленко, який у 2017 році у ролі ФОПа отримав підрядів на 2,45 млн грн.

На місцевих виборах у 2015 році Коваленко висувався у Дніпровську міськраду від партії «Наш край», будучи директором ТОВ «Аліас-Компані», яке тоді було записане на ТОВ «Ветіс Груп» Віктора Воловоденка. Торік «Аліас-Компані» переписали на Альону Божко та кандидата в Центральну районну у місті Дніпрі раду від партії «Наш край» Андрія Набіуліна, а цьогоріч частка останнього перейшла до Ірини Дашевської.

Загалом із 2015 року «Аліас-Компані» отримала підрядів у Кам’янському і Дніпрі на 36,76 млн грн. У лютому 2018 року вона фігурувала разом з низкою інших компаній зі сфери впливу братів Леоніда та Володимира Дубінських у кримінальному провадженні №120180400000000232 щодо привласнення коштів посадовцями бюджетних організацій. За даними слідства, ті нібито незаконно відхиляли дешевших учасників тендерів, щоб акцептувати перелічені фірми, з якими були у змові, що призводило до внесення фіктивних даних про витрачені суми в акти виконаних робіт. Однак відтоді нових ухвал по цій справі в судовому реєстрі не з’являлося.