Оточення «забаненого» змовника за 160 мільйонів доглядатиме дороги з коштовною фарбою
20.11.2018   //  

Служба автомобільних доріг у Львівській області 14 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Хімія Парк» експлуатаційне утримання автодоріг державного значення на 160,42 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На строк до кінця 2019 року замовили нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків і напрямних стовпчиків, ремонт і влаштування бар’єрних та парапетних огороджень.

У підсумкових відомостях ресурсів без ПДВ у відповідних стовпчиках стоять прочерки замість вартості доставки і заготівельно-складських витрат, тому невідомо, включені вони у відпускну ціну чи ні. Металеве бар’єрне і турнікетне огородження коштує 51 грн./кг.

Холодний пластик Сигнакул обійдеться у 80 грн./кг, а фарба Сигнакул – у 70 грн./кг.

У вересні на тендері Житомирської міськради фарба Сигнакул коштувала принаймні на третину дешевше – 50-53 грн./кг без ПДВ із доставкою за адресою замовника.

Натомість ціни бетонів і щебенево-піщаної суміші відповідають ринку та іншим тендерам.

Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 163,36 млн грн.

Єдиним конкурентом було львівське ТОВ «Трафік Менеджмент Груп» Евеліни Кульчицької та Остапа Буденкевича, яке з 2016 року отримало підрядів щодо розмітки і поточного ремонту на 14,39 млн грн., причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Переможець «Хімія парк» прописана у Клевані Рівненської області за в одному будинку з ТОВ «Колор С.І.М.» Зої Іващук. Її власниками є директор Анатолій Іващук та серби Йово Міканович і Радомір Савіч, які раніше були засновниками самого «Колор С.І.М.».

Нагадаємо, у серпні 2016 року АМКУ визнав фірму «Колор С.І.М.» і підприємницю Лілію Гереженівську винними у спотворенні двох тендерів 2014 року: від Управління ЖКГ Рівненської міськради щодо нанесення розмітки у місті за 211 тис грн. і від аеропорту «Бориспіль» щодо придбання маркувальної фарби на 1,62 млн грн. За антиконкурентні узгоджені дії переможець тендерів «Колор С.І.М.» отримав штраф у розмірі 638 тис грн, а підприємниця – 31 тис грн. Обох відлучили від участі у відкритих торгах на три роки, тобто до серпня 2019 року, причому «Колор С.І.М.» не змогла скасувати рішення у суді.