Чоловік нової заступниці Петренка забув задекларувати бізнес із Хомутинніком
14.11.2018   //  

Руслан Садовський раніше мав прізвище Гриза

Перший заступник голови Бориспільської РДА та чоловік замміністра юстиції Ірини Садовської Руслан Садовський не задекларував частки в компаніях ТОВ «Проектна землевпорядна група» та ТОВ «Проектно-консалтінгова група». Про це «Нашим грошам» стало відомо з декларації Садовського за 2017 рік та з Єдиного реєстру юросіб, фізичних-осіб підприємців та громадських формувань.

Так, згідно витягу за 31 грудня 2017 року, Садовський, який раніше мав прізвище Гриза, значиться співвласником, керівником та підписантом ТОВ «Проектна землевпорядна група».

Основним видом економічної діяльності компанії є «діяльність у сфері геодезії, гідрографії та гідрометеорології». Партнерами Руслана Садовського по цій фірмі є брат нардепа від партії «Відродження» Віталія Хомутинніка Юрій Хомутиннік і Тамара Олійник. Остання, за даними Держгеокадастру, значилася співвласницею землі у смт. Козин Обухівського району Київської області разом із замміністра юстиції Іриною Садовською.

Як раніше повідомляли «Наші гроші», цю землю в Козині у складі низки ділянок прокуратура намагається відсудити у власників, стверджуючи, що ділянки виведені незаконним шляхом із державної власності. Прокуратура навіть виграла суд першої інстанції та апеляцію, але у березні 2018 року Верховний Суд повернув цю справу на новий розгляд.

Касайційну скаргу, за даними «Наших грошей», подавала саме Тамара Олійник. Вона також значиться співвласницею фірм ТОВ «Тв-ін медіа груп», ТОВ «Фонд підтримки земельної реформи в Україні», ТОВ «Рестоград імперія», ТОВ «Сігма будінвест», ТОВ «Федерація спортивної боротьби України». У співвласниках останньої компанії значиться також дружина екс-нардепа від Партії Регіонів Ельбруса Тедеєва. Як повідомляли «Наші гроші», Руслан Садовський у шостому скликанні Ради був помічником Тедеєва у Верховній Раді. Також Тамара Олійник реєструвалася за однією столичною адресою із Анатолієм Олійником – учасником Київського регіонального відділення ветеранів СБУ «Щит і ветерани». Що, у свою чергу, володіє 0,0056% транспортно-експедиційної компанії «Екс ім транс» і  5% ТОВ «Всеукраїнська лотерея «Укрлот».

Також згідно витягу за 31 грудня 2017 року, Руслан Садовський (в минулому – Гриза) – співвласник ТОВ «Проектно-консалтінгова група». Його партнерами в рівних долях є Руслана Прокопчук та Олександр Ігнатенко. За даними Єдиного реєстру юросіб, Садовський і досі значиться співвласником цієї компанії під прізвищем Гриза.