Рятувальники замовили пересувний пункт управління за 33 мільйони
04.10.2018   //  

Державна служба України з надзвичайних ситуації 2 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Телекарт-Прилад» пересувний пункт управління за 33,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять пересувний пункт управління власного виробництва у 2018 році для автономної роботи керівника робіт, комісій чи штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Це контейнерний комплекс змінного об’єму на базі напівпричепа сідельного тягача (тягач не входить у комплектацію), який складається із семи відсіків: робочого, операторного, серверного, генераторного, побутового, санітарного та гарантованого електроживлення. Він має забезпечувати стійкий радіо-, відео- та супутниковий зв’язок з усіма залученими до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації силами.

Переможець повідомив, що обладнання «Cisco» йому поставить ТОВ «Вайз Ай Ті», «Motorola» та «Iсom» – ТОВ «Доля і Ко, Лтд», а систему САНСА – ПрАТ «Датагруп».

Гарантійний строк експлуатації становить не менше року. Передбачено аванс 70% на строк до трьох місяців згідно постанови Кабміну від 23 квітня 2014 року №117.

Ціна переможної пропозиції була на 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 35,00 млн грн. Однак договір зрештою підписали на меншу на 5% суму в 33,20 млн грн.

Одеський виробник «Телекарт-Прилад» належить Олексію, Ользі та Людмилі Козловим.

Із 2016 року він отримав підрядів на 34,88 млн грн., з яких нинішній – найбільший.

Єдиного конкурента – мелітопольське ТОВ «Цітіус С» Олексія Серова – з нижчою на 1% ціною відхилили після того, як він не виправив низку недоліків тендерної пропозиції за добу. Зокрема фірма не зазначила моделі низки обладнання, не надала авторизаційний лист від виробника супутникової системи зв’язку, принесла копії авторизаційних листів від «Motorola» і «Cisco» замість оригіналів, вказала зміну з 9 замість 11 чоловік в описі пункту з об’єднаними побутовим і санітарним відсіками, що мали бути розділені.