Фірма з карною справою взяла 13 мільйонів за коштовний водогін на Дніпропетровщині
10.07.2018   //  

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА 19 червня за результатами тендеру замовив ТОВ «Комунальник» ремонт водогону за 12,72 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До грудня 2019 року реконструюють ділянку підвідного водогону для водопостачання сіл Новотаромське (Орджонікідзе) і Миколаївка Дніпровського району.

За підсумковою відомістю ресурсів, найбільша сума у 8,56 млн грн. піде на 6 220 м поліетиленових труб для холодної води PE 100 SDR-17 1,0 МПа зовнішнім діаметром 225х13,4 мм по 1 376 грн./м (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

Зараз на ринку їх можна знайти у продажу по 708 грн./м із ПДВ. Без урахування податку це становило би 590 грн./м, що принаймні вдвічі дешевше від тендерної ціни.

Закуповуючи ці труби за ринковою ціною, департамент витратив би на них 3,67 млн грн., таким чином, різниця між кошторисом і ринком становить 4,89 млн грн.

Взимку-навесні такі труби продавалися по 760764 грн./м із ПДВ, або 633-637 грн./м без урахування податку, що все одно вдвічі дешевше за ціну «Комунальника».

На заробітну плату піде 293 тис грн., тобто 2,3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,4% – 45 тис грн. Ціна угоди на 0,05% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 12,72 млн грн.

Ніхто не знижував ціну під час аукціону. ТОВ МП «Туризм-Комерція-Менеджмент» з нижчою на 10% ціною відхилили за відсутність аналогічних договорів, документів на кількох працівників, згоди на використання персональних даних більшості працівників, фінансової звітності, розрахунків, реєстру документів, паспорта підписанта тощо.

Дорожчим конкурентом було дніпровське ТОВ «Вікно Сервіс» Олега Духовного, яким керує Анатолій Новак. Олег Духовний з Вадимом Духовним володіє ТОВ «АйТі Тайм» і ТОВ «Дніпро Солар Інжиніринг». В останній фірмі їхніми партнерами є ТОВ «Мейн Груп Україна», засновниками якого є киянин Михайло Кротов, кіпрський офшор «Мейн Груп Юереп» і французька «Рібур Партісіпасьйон» француза Франсуа Жана Клода Рібура.

За даними системи «YouControl», у 2016 році засновниками «Вікно Сервісу» були Ірина і Дмитро Бабенцеви з Дніпра. Із березня суперник отримав підрядів на 268,79 млн грн.

Кам’янський «Комунальник» належить Світлані Кучер і Максиму Бондаренку. Керує ним Володимир Чорнолевський – чоловік Ірини Чорнолевської, яка очолює Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради.

Донедавна засновниками «Комунальника» були Денис Тємєров і Наталія Царьова, до того – Олена Чухно і Ксенія Шипуліна, а ще раніше – Артем Резнік, який зараз володіє ТОВ «Дніпроспецліфтсервіс» із Дмитром Гриньовим.

Переможець разом з Олександром Бабановим є співзасновниками ТОВ «Бетаком-Д», а те у свою чергу виступає засновником ТОВ «АТЦ» із тими ж Шипуліною і Чухно.

Нагадаємо, з лютого «Комунальник» із низкою інших фірм фігурує в кримінальному провадженні №120180400000000232 про привласнення коштів посадовцями бюджетних організацій. За даними слідства, ті незаконно відхиляли дешевших учасників тендерів, щоб акцептувати перелічені фірми, з якими були у змові, що призводило до внесення фіктивних даних про витрачені суми в акти виконаних робіт. Деякі з інших фірм-фігурантів, як виявило дніпровське видання «Бюро.уа», належать до сфери впливу місцевих бізнесменів Леоніда та Володимира Дубінських.