Чиновників підозрюють у розкраданні мільйона на ремонті дороги дружиною улюбленого підприємця
16.04.2018   //  

Поліція підозрює службових осіб управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради у розтраті бюджетних коштів під час проведення ремонту дороги по провулку Лермонтова за 852 тис грн., який виконувала дружина підприємця Володі Мкртчана. Про це повідомляє видання «Події і коментарі».

Управління замовило підприємниці Лусік Мкртчан капітальний ремонт дороги по пров. Лермонтова у липні 2017 року. Чиновники перерахували кошти підряднику.

Водночас, слідчі встановили, що службові особи управління умисно завищили об’єкти виконаних робіт під час проведення капітального ремонту, та внесли в документи завідомо неправдиві відомості про роботи, які фактично не були виконані.

З’ясувалося, що підрядник не улаштував доріжки та тротуари. Слідчі звернулися до суду, щоб отримати платіжні доручення управління державної казначейської служби України у м. Чернігові, згідно з якими були перераховані кошти за ремонт дороги. Суд клопотання задовольнив.

Як повідомив громадський активіст Олександр Гашпар, ремонтні роботи у провулку були проведені невідомо ким за два дні до підписання договору.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», Лусік Мкртчан отримала 5 замовлень на загальну суму 5,01 млн грн. Усі підряди стосувалися ремонту доріг і були надані управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради влітку минулого року без конкуренції на допорогах. Кожне замовлення не перевищувало 1,5 млн грн.

Чоловік Мкртчан Володя Мкртчан, як ФОП, з кінця 2016 року отримав 35 замовлень на загальну суму 21,80 млн грн. Усі підряди теж стосувалися ремонту доріг у Чернігові, майже половину замовлень надало управління ЖКГ. Більшу частину підрядів підприємець теж отримав без конкуренції на допорогах.

Під час ремонту дороги по вул. Шевчука у Чернігові підприємцем Мртчаном мешканці скаржилися на неякісні роботи підрядника, які могли призвести до швидкого руйнування покриття.