- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Апеляція поновила строк дії листа про знесення будинків на Новоукраїнській, хоча сама затягувала його видачу

Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив заяву Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) про поновлення пропущеного строку для пред’явлення виконавчого листа до виконання щодо знесення двох секцій багатоповерхового житлового будинку у Шевченківському районі Києва на вул. Новоукраїнська,24а (Українська,6). Про це стало відомо під час засідання суду, яке відбулося 30 листопада, передає журналіст «Наших грошей».

6 липня Апеляційний суд зобов’язав [1] ТОВ «ВКФ Фарби України» та Київський національний університет будівництва і архітектури знести дві секції житлового комплексу «Шевченківський квартал [2]» біля станцій метро Сирець, Дорогожичі та Берестейська, оскільки дійшов висновку, що  будуються вони без дозволу на виконання будівельних робіт.

30 серпня ДАБІ звернулася до суду з заявою про видачу виконавчого листа. Втім у відведений трьохмісячний термін (до 7 жовтня) його так і не отримала. Хоча, за даними представника ДАБІ, після 30 серпня Держінспекція неодноразово зверталася до суду з проханням надати їй виконавчий лист, на що їм спочатку відповідали, що документ не готовий, а потім, що головуючий суддя Володимир Мельничук у відпустці.

Паралельно апеляційний суд розглядав [3] заяву ДАБІ щодо виправлення опису у рішенні про знесення частини багатоповерхівки. За інформацією нардепа Юрія Левченка, який виступав третьою особою на боці ДАБІ, Київський апеляційний адмінсуд призначив засідання про уточнення після 7 жовтня, що на думку нардепа, було направлено на затягування процесу, аби позивач не отримав у 3-місячний строк виконавчий лист, що унеможливлювало б виконання рішення апеляції про знесення незаконно збудованих двох секцій.

2 листопада ДАБІ повторно подала до суду заяву про видачу виконавчого листа. Держінспекція його отримала 7 листопада, причому в документі суд зазначив, що пройшов трьохмісячний термін.

ДАБІ звернулася до суду з заявою про поновлення пропущеного терміну для пред’явлення виконавчого листа до викання, оскільки вважає, що сталося це не з її вини. Суд строк поновив.

У 2015 році тодішній радник Кличка Павло Рябікін відносив [4] «Шевченківський квартал» до 40 проблемних житлових комплексів, які незаконно будують [5] компанії «Укогруп» та «Сіті Груп», що  контролювалися скандальним забудовником Анатолієм Войцехівським.

У 2014-2015 роках ТОВ «ВКФ Фарби України» було записане на Вадима Гребельника та Яну Трофименко. Наразі засновниками вказані Марія Воловенко та Олена Клочко.

Девелопером будівництва виступає [6] ТОВ «Рон-стоун» Артема Широкого та відомого забудовника Олега Репи. Останній у 2008-2010 рр. займав [7] керівну посаду в «Укогруп» Войцехівського.

Наразі Репа разом з Багіровим Багтіяром Каміл Огли володіє ТОВ «Міжнародна будівельна компанія «Партнер». У 2015 р. Репа балотувався [8] ба Київради від партії «Єдність» Омельченка, але не пройшов.