- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Київський онкодиспансер купив угорський комбінований томограф за 60 мільйонів

КЗ «Київський обласний онкологічний диспансер» 26 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «УМТ+» комбіновану систему однофотонної емісійної комп’ютерної томографії/комп’ютерної томографії за 59,96 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Спершу договір підписали за результатами аукціону на 66,41 млн грн., однак того ж дня ціну було знижено додатковою угодою на 10%.

До грудня поставлять комплекс ОФЕКТ/КТ AnyScan SC [2] виробництва «Mediso Medical Imaging System Ltd.» (Угорщина) із можливістю апгрейду до AnyScan ОФЕКТ/КТ/ПЕТ. Гарантійний строк експлуатації становить рік. У вартість входять триденний інструктаж при введенні в експлуатацію та п’ятиденне навчання щодо клінічного застосування.

Первинна ціна угоди була на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 68,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Медгарант» Олександра Островського з такою самою системою.

Київська фірма «УМТ+» належить Дмитру Лаврентію. У 2011-2013 рр.. він очолював [3] вінницьке ПрАТ «УМТ» Андрія Рехака зі Словаччини, а нині керує ТОВ «АФС Медицинтехнік» [4] компанії «АФС Медицинтехнік ГмбХ» (Німеччина) Свена Краутера.

За даними «УНН» [5], у лютому в офісах «УМТ» і «УМТ+» пройшли обшуки в рамках кримінального провадження за фактами реалізації у різних областях України неякісного медичного обладнання за завищеними цінами.

 

Склад придбаного комплексу: