Запорізькі медики купили у макіївців європейського обладнання на 31 мільйон
21.05.2017   //  

Департамент охорони здоров’я Запорізької міської ради 18 травня за результатами тендеру замовив ТОВ «Ксенко» апаратів штучної вентиляції легень на 31,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у лікарні Запорізької області поставлять 46 комплектів різних апаратів штучної вентиляції легень виробництва «Medin Medical Innovations GmbH» (Німеччина) і «Hamilton Medical AG» (Швейцарія). Перелік із цінами можна побачити у таблиці нижче.

Ціна угоди на півтора відсотка нижча від очікуваної вартості закупівлі в 31,73 млн грн.

ТОВ «Ілатанмед» Андрія Барінова і Дениса Шестакова з групи братів Фісталів і родини Саворовських не допустили до торгів за відсутність документів від виробника, а саме листа на підтвердження можливості поставки і копії сертифікату сервісного інженера.

Дорожчими конкурентами стали ТОВ «Екомед» і ТОВ «Мед Ексім», причому жоден із трьох учасників не знижував ціну під час аукціону.

Столичну фірму «Ксенко» зареєстровано на Оксану Грейц із Макіївки, яка також володіла нині ліквідованою однойменною фірмою з Донецька. Раніше засновником їх обох був макіївчанин Валерій Відасов – чинний власник прописаного за адресою переможця ТОВ «Управляюча компанія Ксенко».

У 2013 році партнером Відасова по «Ксенко» була донеччанка Тамара Прокопчук, яка очолювала обласну базу спеціального медичного постачання Донецької облради.

Того ж року ТОВ «МК Ксенко» Відасова та обидва нинішні суперники увійшли до списку найбільших постачальників медикаментів і медичного устаткування для держустанов. Згодом цю фірму зі схожою назвою переоформили у Вінниці на макіївчанку Катерину Павленко, а потім – у Дніпрі під назвою «Сендстоун – 2017» на малійця на ім’я Бах Малік.

За даними «Наших грошей», фірма «Ксенко» була близькою до екс-міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка, який очолював Донецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Усього з 2008 року компанії умовної групи «Ксенко» виграли тендерів на 657,52 млн грн.

Конкурент «Екомед» належить Руслану Фоканову, Олегу Бадуню, Валентину і Галині Мартинюкам, керую ним Олександр Володін.

Валентин Мартинюк також володіє ТОВ «Екомедіка» з Ларисою Гриненко і ТОВ «Медітек» з Олексієм та Анатолієм Вислими.

Власником «Мед Ексім» є Ганна Бублик із Чернігівщини – засновниця БО «Благодійний фонд «Здорове майбутнє» з Олексієм Крахмаловим. Директором є Наталія Смага.

 

Найменування товару Кількість, к-т Ціна, грн./к-т із ПДВ
Апарат Medin-cno для неінвазивної респіраторної підтримки самостійного дихання у новонароджених та недоношених дітей 3 565 709
Апарат Hamilton-C1 для штучної вентиляції легенів у дорослих і дітей 26 651 309
Апарат високого класу Hamilton-C3 для штучної вентиляції легенів у дорослих, дітей і новонароджених до 0,3 кг 2 1 054 385
Апарат Hamilton-C1 для штучної вентиляції легенів у дорослих, дітей і новонароджених 3 779 067
Апарат Hamilton-C1 для штучної вентиляції легенів у дорослих і дітей 12 676 989
Усього: 46