Будівельники Труханова відписали фавориту 77 мільйонів на школу, приховавши ціни
12.12.2016   //  

shkola-po-vul-hovorova-v-odesi-2015Управління капітального будівництва Одеської міської ради 6 грудня за результатами тендеру замовило ПП «Сеал Строй» будівництво школи за 77,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2017 року мають добудувати школу на тисячу учнів по вул. Говорова, 8. Попередній підрядник ТОВ ПКФ «Мікромегас» почав її будівництво ще у 2006 році, але у 2009 році закінчилось фінансування.

За нинішньою угодою виконають загальнобудівельні роботи, зовнішнє і внутрішнє опорядження, влаштують інженерні мережі, змонтують ліфт і модульний тепловий пункт, придбають меблі та побутову техніку, благоустроять територію. Торік мер Одеси Геннадій Труханов говорив, що проект включає басейн, однак у техзавданні його немає.

Протокол узгоджених цін на матеріальні ресурси не був опублікований, відтак їх неможливо порівняти з ринковими цінами на предмет завищення.

Із загальної суми 4,63 млн грн. буде профінансовано цьогоріч, решта – у наступному році.

Ціна угоди на чверть нижча за очікувану вартість закупівлі, яка становила 104,64 млн грн.

ТОВ «Чорноморська реставраційно-будівельна компанія» вимагало прибрати штатний розклад, копії трудових книжок і трудових угод із переліку необхідних документів, бо вони містять персональні дані. Проте замовник заявив, що не вважає це порушенням.

Конкурентами були одеські ПП «Моноліт» Любові Резнікової і ТОВ «Стікон», основним власником якого є Леонід Яковлевич Крючков (не плутати з одним із братів Крючкових).

Засновницею одеського «Сеал Строй» зі статутним капіталом 3 млн грн. є Вікторія Напханюк, а директором – Олександр Напханюк. При цьому договір підписав попередній керівник – Євген Галайда.

Ще раніше, у травні-жовтні директором був Сергій Бєляк, який на тендерах вказував електронну пошту grado-stroi@ukr.net, що належить ТОВ «СК «Градо-Строй» Юрія Самойленка. Ця фірма відома тим, що її конкурентом на торгах неодноразово було ТОВ «Інвестиційна будівельно-виробнича компанія «Квадр» екс-мера Одеси Леоніда Чернєги (1991-1994 рр.) та його сина Олексія Чернєги.

Принаймні до початку 2015 року фірмою «Сеал Строй» володів і керував Сергій Зглавуца, власник ПП «Інноваційні креативні технології», прописаного за тією ж адресою – Одеса, просп. Маршала Жукова, 103.

Олександр Напханюк із червня керує ТОВ «Південь Ліс Буд» Олени Муки і Світлани Дробот, прописаним там само.

Усього з липня 2015 року «Сеал Строй» виграв тендерів на ремонт навчальних закладів та інших будівель на 140,40 млн грн. – виключно в нинішнього замовника.

poshta-hrado-stroj seal-stroj-hrado-stroj seal-stroj-eks-dyrektory