Фірми одного власника відверто розпиляли 39 мільйонів на будівництво спорткомплексу
05.12.2016   //  

p_yatyhatky-propozytsijiВідділ освіти П’ятихатської райдержадміністрації Дніпропетровської області 22 листопада за результатами тендеру замовив ПП «Фенікс-98» будівництво спортивно-оздоровчого комплексу за 39,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2018 року по вул. Шатровій мають звести першу чергу спорткомплексу, який включатиме футбольно-волейбольно-баскетбольний зал, великий тренажерний і танцювальні зали. У вартість договору входить придбання обладнання та меблів.

Протокол узгоджених цін на матеріальні ресурси не був опублікований, відтак їх неможливо порівняти з ринковими цінами на предмет завищення.

Заявка ТОВ «Промспецбуд» була на 0,06% дешевшою, але її відхилили через різні претензії до документів, зокрема, відсутність довідки про відсутність заборгованості по ЄСВ, оригіналу відгуку про виконання аналогічних угод та інформації про субпідрядників.

Дорожчий конкурент ТОВ «Укргазспецсервіс» узагалі не завантажив у систему жодного документа пропозиції.

Власником обох фірм «Фенікс-98» та «Укргазспецсервіс» із Кам’янського (Дніпродзержинськ) є місцевий житель Володимир Письменний. Вони також мають спільний номер телефону 0979630273.

«Укргазспецсервіс», створений у жовтні 2015 року, не вигравав торгів. Керує ним Олексій Василенко.

Донедавна співзасновником «Фенікс-98» був Алім Берідзе з с. Чигринівка П’ятихатського р-ну, а підписантом донині значиться Ірина Волошина.

За даними «ВДЗ», у 2012 році переможець виграв єдиний тендер Управління комунального господарства Дніпродзержинської міськради на встановлення дорожніх знаків за 222 тис грн. Після довгої перерви з вересня він отримав дрібних держпідрядів у «Прозорро» на 9,30 млн грн., у тому числі на проектування з’їзду з мосту.

Криворізький «Промспецбуд» очолює Владислав Хильченко, технічний директор ПрАТ «Криворіжаглобуд», яке належить кіпрській фірмі «Аретреса Інвестменс Лтд». Кінцевим бенефіціаром відхиленої фірми через ТОВ «Промислові екотехнології» є вірґінська компанія «Лінтоу Груп Лтд».

Із серпня «Промспецбуд» отримав єдині два держпідряди щодо ремонтних робіт на суму 381 тис грн.