«Укроборонсервіс» застрахував здоров’я працівників у колишньої фірми росіян
06.11.2016   //  

ДочП «Укроборонсервіс» ДК «Укрспецекспорт» 3 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Страхова компанія «Провідна» про страхові послуги строком на рік. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Річний страховий платіж для 153 осіб становить 784 тис грн.

Тариф на добровільне медичне страхування – 3,33%, а на добровільне страхування від нещасних випадків та здоров’я на випадок хвороб – 0,25%.

Загальна страхова сума відповідно складає 22,95 млн грн і 7,65 млн грн.

За тендерною документацією у пакет мають входити зокрема:

  • мануальна терапія, голкорефлексотерапія, підводне витягання (10 процедур на рік);
  • пробіотики, гомеопатичні препарати, фіто-, хонро- і гепатопротектори;
  • стоматологія (ліміт 1 500 грн.): невідкладна і планова, в т.ч. зняття зубних відкладень раз на рік і планове протезування;
  • діагностика і перший курс лікування діабету, онкології, туберкульозу.

Заявки ПрАТ «СК «Альфа Страхування» і ПрАТ «Інгруп» були відповідно на 25% і 13% дешевшими, але їх відхилили через відсутність даних про перестрахування. Крім того, замовник мав претензії до винятків та обмеження страхування і гарантійного листа з переліком медзакладів від першої фірми, а також до техзавдання другої фірми.

Дорожчими конкурентами були ПАТ «Страхова компанія «Країна» і ПрАТ «Страхова група «ТАС».

Раніше 90% акцій «СК «Провідна» належало російській ТОВ «Росгосстрах» Даниїла Хачатурова. Торік власником стала голландська компанія «Інтернешнл Іншуренс Консорціум Б.В.» (International Insurance Consortium B.V.), а кінцевим бенефіціаром – Вестерлакен Віллем Якоб зі Словенії.

Нагадаємо, у січні «Укроборонсервіс» продовжив угоду про добровільне медичне страхування зі згаданою «СК «Країна». Її акціонерами є інвестиційні фонди «Прайм Ессетс Менеджмент» президента України Петра Порошенка (49,9%), «ВІК» першого заступника голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка (фірма названа абревіатурою сина нардепа – Віталія Ігоровича Кононенка) і «СОВА» першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського (Свинарчука).

 Вид страхування

Страхова сума на 153 особи, грн. Страховий тариф, % Страховий платіж на особу, грн. Страховий платіж на 153 особи, грн.
Добровільне медичне страхування 22 950 000 3,33 4 997 764 541
Добровільне страхування від нещасних випадків та здоров’я на випадок хвороб 7 650 000 0,25 126 19 278
Загальний страховий платіж: 783 819