Донецька залізниця за 9 мільйонів замовила януковичевський антрацит у півтора рази дорожче, ніж одесити
19.10.2016   //  

chervona-zirkaРегіональна філія «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця» 13 жовтня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Гуд діл» на постачання вугілля на суму 8,93 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро«.

Антрацитове вугілля АМ (13-25) мають поставити на склад залізничників у місто Лиман Донецької області (раніше Красний Лиман).

Три партії вугілля в результаті тендеру замовлено по різній ціні – від 2946 до 3000 грн./т.

Це майже у півтора рази дорожче, ніж коштував антрацит такої ж марки, замовлений 22 вересня «Одеською залізницею» по 2 200 грн./т. При цьому Одеса знаходиться набагато далі від окупованого Донбасу, де і видобувають анатрацит. Постачальником у одеситів є ТОВ «Імпульс-2008», а виробником вугілля вказано прописане у Маріуполі ТОВ «Метгруп КМН».

Постачальник антрациту для «Донецької залізниці» ТОВ «Гуд діл» прописаний у Києві, однак засновником є Євген Шитілов з Донецька. Виробником вугілля у договорі вказано ПАТ «ГЗФ «Червона зірка» (Торез). Акціонерами збагачувальної фабрики є ТОВ «ДРФЦ» з угрупування Януковича та ПАТ «Енергоінвест Холдинг» з групи молодшого партнера Януковичів Ігоря Гуменюка.

Єдиним конкурентом на антрацитових тендерах Донецької залізниці було ПП «Камерон» з вугіллям від сєвєродонецького ТОВ «ГЗФ Східно-Донбаська», яке записано на Дениса Копашко з окупованих терористами Ровеньків.