Поліція зайнялась ремонтом «атомного» трансформатора заводом Григоришина, дорожчим від самого трансформатора
29.09.2016   //  

Поліція підозрює посадовців ВП «Южно-Українська АЕС»ДП НАЕК «Енергоатом» в нанесенні державі збитків на 11,00 млн грн.

Про це стало відомо з ухвали Южноукраїнського міського суду Миколаївської області, куди слідчий звернувся в рамках кримінального провадження № 42016150000000152.

З матеріалів судового засідання відомо, що в листопаді 2015 року комітет з конкурсних торгів ВП «Южно-Українська АЕС» було проведено переговорну процедуру з закупівлі робіт з відновлювального ремонту автотрансформатора типа АТДЦТ-250000/330/150-У1. Наступного місяця за результатами переговорів було  закуплено у ПАТ «Запоріжтрансформатор» потрібні роботи, сума угоди склала 60,00 млн грн.

Слідство встановило, що в березні 2016 року «Запоріжтрансформатор» продав аналогічний трансформатор на 11 млн грн дешевше, ніж склав ремонт на ЮУАЕС. Поліція підозрює, що на цю вартість різниці між двома угодами було завдано шкоду державі.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про доступ та вилучення документів, щодо ремонту трансформатора «Южно-Української АЕС» запорізький підприємством. Суд це клопотання задовольнив.

За даними єдиного держреєстру судових рішень , це перше звернення до суду поліції в рамках цього кримінального провадження.

ПАТ «Запоріжтрансформатор» належить Костянтину Григоришину.

В січні поліція завела кримінальне провадження за підозрою у виведенні коштів на іншому підприємстві Григоришина – ПАТ «Сумське машино-будівельне Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання». Підлеглі Авакова підозрюють, що в 2007-2012 роках з підприємства вивели $170 млн.