Митник за 11 днів до заповнення декларації розлучився і не засвітив нерухомість екс-дружини на 6 мільйонів
27.07.2016   //  

preview2Дружина заступника начальника Закарпатської митниці ДФС Олександра Гребьонкіна, з якою він розлучився за 11 днів до заповнення декларації про доходи, виявилась власницею кількох об’єктів нерухомості сумарною вартістю понад 7 млн грн. Про це свідчать дані реєстру речових прав на нерухоме майно.

За підсумком 2015 року Олександр Гребьонкін задекларував 30 тис. грн заробітної плати. Згідно з документом, транспортними засобами не володіє, є власником лише 1/2 частки квартири площею 56 кв м, яку придбав у 2007 році.

ДЕКЛАРАЦIЯ1ДЕКЛАРАЦIЯ2 ДЕКЛАРАЦIЯ3

Реєстр нерухомості відкриває дещо інші дані: Гребьонкіну, який сам родом з Донеччини, належить половина квартири у Донецьку на 61 кв м – придбана вона була у 2005 році. Друга половина квартири записана на Наталію Гребьонкіну – екс-дружину митника.

Як зазначив у декларації Гребьонкін, подружжя розлучилось 18 березня цього року. Через 11 днів він заповнив декларацію про доходи за 2015 рік, зазначивши, що колишня дружина відмовилась надавати відомості щодо майна та доходів за звітний рік.

Як з’ясувалось, Наталія Гребьонкіна є власницею двох елітних квартир – у Києві та Донецьку.

Наприкінці минулого року Наталія Гребьонкіна придбала трикімнатну квартиру у столиці в клубному домі бізнес-класу загальною площею 101 кв м. ЖК «Гарден Сіті Резіденс» – це новобудова з великими панорамними вікнами, підземним паркінгом та садом на даху, будівництво якої завершилося у третьому кварталі 2015 року:

БУДИНОК В КИЄВI

Станом на грудень 2015 року, коли Гребьонкіна і здійснила покупку, вартість трикімнатної квартири мінімального метражу стартувала від 5,8 млн грн.

КВАРТИРА НА ЗЛАТОУСТIВСЬКIЙ ВАРТIСТЬ КИЇВ_ГАРАЖ НА ЗЛАТОУСТIВСЬКIЙ КИЇВ_КВАРТИРА НА ЗЛАТОУСТIВСЬКIЙ

Через місяць екс-дружина Гребьонкіна докупила також машиномісце на паркінгу площею 13 кв м. Місце орієнтовно такої ж площі у грудні минулого року коштувало щонайменше 760 тис. грн.

Квартиру у Донецьку Наталія Гребьонкіна придбала у липні 2013 року. Помешкання площею 139 кв м знаходиться на проспекті Ілліча, 17в. Забудовник здав новобудову у 2013 році, вартість квадратного метра нерухомості стартувала від 9 тис. грн. Таким чином, мінімальна ціна квартири Гребьонкіної становить 1,25 млн грн.

БУДИНОК В ДОНЕЦЬКУ ДОНЕЦЬК_КВАРТИРА НА IЛЛIЧА

Відзначимо, що Наталія Гребьонкіна є співвласницею донецького ТОВ «РК «Економічний та правовий консалтінг», основним видом діяльності якого є функціонування бібліотек та архівів.

Нагадаємо, до призначення на посаду заступника начальника Закарпатської митниці ДФС Олександр Гребьонкін очолював управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці ДФС. Як зазначено у біографічній довідці на офіційному сайті митниці, службу в ОВС України розпочав у віці 17 років – у 1996. Фах юриста здобув у 2000 році. Далі, до 2013 року, у біографії пробіл. Протягом 2013-2015 років працював у податковій міліції Головного управління ДФС у м. Києві.