Освітяни Резніченка замовили «регіоналам» шкільних автобусів на 42 мільйони за нормальною ціною
25.07.2016   //  

Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації 18 липня за результатами тендеру замовив ТОВ «Радіал-Україна» шкільних автобусів на 41,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До серпня поставлять 32 автобуси АС-Р-4234 «Мрія» виробництва ТОВ «ВО «Авто-Холдінг» (Харків) по 1,31 млн грн.

Така ціна відповідає іншим тендерним цінам.

Автобуси 2016 року випуску екологічного класу Євро-5 матимуть залежну пневморесорну задню підвіску та гідравлічні гальма.

Конкурентами були ПАТ «Черкаський автобус», ТОВ «Авто-Регіон» і ТОВ «Інтер Авто-Трейдинг» із дорожчими заявками.

«Черкаський автобус» оскаржив перемогу «Радіал-Україна» в АМКУ. Фірма вважала, що департамент не мав права купувати автобуси, виготовлені на базі ПАЗ виробництва ВАТ «Павловский автобус» (Росія). За словами представника замовника, скаржник не довів їхнє створення на базі ПАЗ, а згаданий російський завод не підпадає під санкції. З огляду на це, адмінколегія відмовила в задоволенні скарги.

Засновником київської фірми «Радіал Україна» є ТОВ «Гармонія» харків’янина Владислава Кулікова.

«Гармонія» прописана в Києві по пров. Балтійському, 20 разом із ТОВ «Група компаній «АІС». Останнє пов’язане з нардепом Дмитром Святашем (раніше – Партія регіонів, зараз – «Відродження») та екс-нардепом від Партії регіонів Василем Поляковим.

Куліков раніше керував ПІІ «Автоінвестстрой-Брок» та ТОВ «АІС-Моторс» з тієї ж групи.

Донедавна фірма-переможець належала ТОВ «Автозапчастина-Маркет», записаному на кіпріотку Марію Чатзіантону (Хаджиантоніс) та кіпрський офшор «Радолін Трейдінг Лімітед». Нині «Автозапчастина-Маркет» є засновником «Група компаній «АІС» разом із цим офшором.