- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Дві «прокладки» виграли половину тендерів Дарницької РДА, бо всі дешевші фірми викинули за папери

ТОВ «Компанія Оріон Голд» і ТОВ «Платформа Буд» отримали майже половину підрядів управління капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації на загальну суму 12,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Йдеться про капітальні ремонти покрівель, фасадів, сходових клітин і заміну вікон у житлових будинках, а також облаштування ігрових майданчиків (повний перелік з адресами й вартістю – в таблиці).

«Компанія Оріон Голд» і «Платформа Буд» стали переможцями 47 зі 100 завершених тендерів, з яких 12 – без аукціону. Відтак із першою фірмою уклали угод на 9,05 млн грн., а з другою – на 3,70 млн грн.

Усіх інших конкурентів (від одного до шести по різним торгам), чиї заявки були дешевшими, дискваліфікували [1] через різні претензії до паперів. Серед причин були як нестача більшості документів, так і однієї лише довідки про заходи із захисту довкілля.

При цьому ціни переможців майже не відрізнялися від очікуваної вартості закупівлі.

Київська «Платформа Буд» зареєстрована 19 січня на Яну Романовську із с. Мирча Бородянського р-ну Київської обл.

У червні Київська міська школа вищої спортивної майстерності через «Прозорро» замовила фірмі капремонт огорожі за 900 тис грн. [2] Три вдвічі дешевші заявки відхилили через недоліки документів.

«Компанія Оріон Голд», створена у 2013 році, свого часу продавалася на біржі за $1 700 [3].

Торік її засновником був Сергій Безсонов із Харкова. Зараз ним є Віталій Мисник, який також володіє ТОВ «Аватар-Систем» разом із Андрієм Мисником та Олегом Бучинським.

За даними «ВДЗ», у травні нинішній замовник віддав фірмі підряди на будівництво колектора у Бортничах за 57,56 млн грн. [4] та поліпшення водовідведення приватного сектора в мікрорайоні Червоний хутір за 10,31 млн грн.

Управління капітального будівництва РДА з лютого 2015 року очолює [5] Мирослав Богданович Корбецький, а саму Дарницьку РДА – Василь Лозовий.

Мирослав Корбецький раніше був головою [6] управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, а до того – заступником [7] мера м. Василькова і депутатом [8] Васильківської міськради від партії «УДАР Віталія Кличка».

Його брату Ігорю Богдановичу Корбецькому належать ТОВ «Декор Синтез», а також ТОВ «Мастер Капітал Груп», ТОВ «СПС Дірект Інвест» і ТОВ «Бізнес-студія «МКС» разом з Олегом Гарягою – головою [9] Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

На місцевих виборах 2015 року Ігор Корбецький ішов [10] у Київську облраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

оріон платформа [11]