Столична спортшкола вдвічі переплатила за огорожу, повикидавши дешевші фірми за папери
08.07.2016   //  

Київська міська школа вищої спортивної майстерності 13 червня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Платформа Буд» на капітальний ремонт огорожі за 900 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця липня мають встановити металеву сітчасту огорожу на стовпах, хвіртки, двостулкові ворота, а також автоматичний шлагбаум.

Електронні торги відбулися 23 травня. Переможець прийшов із найвищою ціною, що майже дорівнювала очікуваній вартості, і не знижував її. При цьому він завантажив документи 27 травня, тобто після проведення аукціону, а отже, за умовою торгів мав бути дискваліфікований. Частина файлів його пропозиції взагалі не відкривається.

Платформа Буд умови Платформа Буд

Пропозиції ПП «Аріс-Інвест», ТОВ «Елби» та ТОВ «Глобал Буд Інвест» були вдвічі нижчими, але заявки цих фірм відхилили через претензії до документів.

Наприклад, найдешевшу заявку «Аріс-Інвест» (409 тис грн.) дискваліфікували через:

  • відсутність копії наказу про призначення директора (замість неї надано рішення засновника);
  • відсутність копії дозволу на роботи підвищеної небезпеки (замість неї надано роз’яснення, що предмет тендеру – огорожа – на думку фірми, не підпадає під дію відповідної постанови Кабміну, а відтак, дозвіл не потрібен);
  • невідповідність інженера-проектувальника у довідці про наявність інженерно-технічних працівників тому, який оформив кошторис (під кошторисом два підписи без прізвищ – того, хто склав, і того, хто перевірив);
  • відсутність телефону та інформації про платника податків у довільній довідці про підприємство (телефон вказаний, інформації про платника податків дійсно немає – довідка про взяття на облік платника податків надана окремо);
  • відсутність кошторису в форматі Word (немає, хоча документація торгів це передбачала).

Київська «Платформа Буд» зареєстрована 19 січня на Яну Романовську із с. Мирча Бородянського р-ну Київської обл.

Управління капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації у травні замовило їй ремонт покрівлі КНП «Консультативно-діагностичний центр дитячий» за 393 тис грн.

«Аріс-Інвест» зі статутним капіталом 0 грн. належить киянину Едуарду Устьянцеву, а директором – Карина Вітебська.

Фірма почала вигравати торги з кінця 2011 року й відтоді отримала підрядів на 27,51 млн грн.

«Глобал Буд Інвест» Світлана Семиненко і Вікторії Надутої у 2014 році виграв єдиний тендер Управління адміністративними будинками Державного управління справами на поточний ремонт будинку по вул. Банковій, 11 за 72 тис грн.

Власником фірми «Елби» є Олексій Загарія.