Дружина нового заммера Житомира без тендеру отримала 3 мільйони на ремонт доріг
27.06.2016   //  

У травні-червні ПАТ «Житомирське шляхово-будiвельне управлiння №19» отримало 3,14 млн грн. на ремонт доріг від управління комунального господарства та управління житлового господарства Житомирської міської ради. Про це повідомляє «Вголос.zt».

Йдеться про капітальний ремонт вул. Вітрука (1,12 млн грн.), вул. Чкалова (1,11 млн грн.), вул. Народицька (0,48 млн грн.), мікрорайон Польський 1/1 (0,23 млн грн.), вул. Селецька,15 (0,12 млн грн.), вул. Кондратюка,4 (71 тис грн).

Акціонеркою «ЖШБУ-19» з часткою 40,5% є Катерина Фещенко, дружина Олександра Фещенка, якого 16 березня цього року призначили заступником мера Житомира Сергія Сухомлина з питань житлово-комунального господарства.

Як пояснив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун, підрядників визначили 30 березня на засіданні робочої групи, до якої увійшли представники міськвиконкому, балансоутримувач вулиць міста, проектанти та депутати міської ради. Головою цієї робочої групи був сам Олександр Фещенко.

Видання «Вголос.zt» звернулося до прокуратури з приводу можливого порушення Фещенком антикорупційного законодавства. Однак прокуратура порушень не знайшла, зазначивши, що на засіданні робочої групи Фещенко повідомив про конфлікт інтересів, а саме, що одним із акціонерів «ЖШБУ-19» є його дружина. Тому він попросив не враховувати його думку при прийнятті відповідних рішень і відмовився брати участь у голосуванні за підрядників. Крім того, прокуратура пояснила, що закон про держзакупівлі порушено не було, оскільки вартість договорів по кожному об’єкту не перевищувала 1,5 млн грн.

Відповідно до закону про запобігання корупції, Фещенко також мав повідомити про конфлікт інтересів мера Сергія Сухомлина. Журналістам вдалося отримати копію такої заяви, на якій немає відмітки про дату отримання і печатки. Відтак видання висловило сумнів у дійсності цього документа.