Морська академія заплатить учаснику тендерної змови 2 мільйона за сир
07.06.2016   //  

Херсонська державна морська академія 30 травня за результатами тендеру уклала угоду з ФОП Година Ганна Миколаївна щодо постачання сиру протягом 2016 року на суму 1,17 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Потрібно поставити 3 тони сичужного твердого сиру без вмісту рослинних жирів та 12 тон кисломолочного сиру 9% жирності, розфасованого в пачки по 200 гр.

Документація торгів не містить інформації про ціну продукції за кілограм.

Єдиним конкурентом Години на торгах було херсонське ТОВ «Супермакерт Україна», пропозиція якого була дорожчою на 0,01%. Цю фірму заснували мешканці Херсона  Світлана Андрієць, Іван Басараб, Віталій Соловйов, Лариса Сотникова, Ольга Хавкун.

ФОП Ганна Година в 2014 та 2015 роках отримала від ХДМА два замовлення на постачання молокопродуктів на загальну суму 1,20 млн грн. Більше Година державних замовлень не отримувала, хоча приймала участь в тендерах. Наприклад, вона декілька разів була єдиним конкурентом фірм, що співвласником яких є депутат Херсонської міськради від БПП Ірина Ценкер, наприклад «Таврія фуд».

Також на тендері управління освіти Херсонської міськради в 2013 році єдиним конкурентом іншої фірми Ценкер – ТОВ «Арта плюс», було СТ «Світанок», директором якого була Година. Пізніше АМКУ визнав, що учасники торгів завчасно узгодили свої дії, за що їх і оштрафував. За даними ЗМІ, Година була присутня на колегії АМКУ та письмово погодилася з рішенням антимонопольщиків.