«Львівтрансгаз» роздав авторам ізоляційного патенту 72 мільйони на ізоляцію газопроводу
20.04.2016   //  

Філія «УМГ «Львівтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 15 квітня уклала угоди на вибірковий ремонт ізоляційного покриття газопроводу за 72,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Промислово-виробничий інститут зварювально-ізоляційних технологій «Нафтогазбудізоляція» за 36,70 млн грн. оновить ізоляцію ділянок магістрального газопроводу «КЗУ-2» нитка Ду 1200 мм Ру 5,4 МПа загальною довжиною 3 195 погонних метрів.

ТОВ «Магістральне будівництво» дали 35,60 млн грн. на відрізок цього ж газопроводу довжиною 3,1 пог км.

У визначених місцях трубу розкопають, очистять від старої ізоляції, підготують поверхню, нанесуть захисне покриття класу В (ДСТУ 4219-2003) на основі антикорозійної двокомпонентної поліуретанової емалі WG-Welepipe і знову засиплять ґрунтом.

Переможці конкурували лише між собою.

ТОВ «ПМК-77» пропонувало на 12,5% нижчі ціни, але не підтвердило свій досвід. Крім того, дозвіл фірми на виконання небезпечних робіт не передбачав експлуатацію трубоукладачів, тому її не допустили до торгів.

«ПВІ ЗІТ «Нафтогазбудізоляція» належить Анастасії та Олександру Iткiним, Юрію Дьоміну та Ірині Комаровій. Останнім трьом належить патент на спосіб ремонту трубопроводів.

У 2009-2012 роках фірма виграла торгів на 112,12 млн грн. – виключно в системі «Укртрансгазу». Відтоді вона вперше отримала держпідряд.

Власником фірми «Магістральне будівництво» є Оксана Баша, а директором – Олена Горєлова.

Разом із Оксаною Башою був прописаний кандидат наук Андрій Драгілєв – співавтор вищезгаданого патенту разом із засновниками «Нафтогазбудізоляції».

Драгілєв також керує ПП «Інжинірингові технології» Сергія Гришина, де Горелова працювала бухгалтером.

З 2008 року «Магістральне будівництво» отримало підрядів виключно в «Укртрансгазу» на 82,84 млн грн.