У тещі та матері вищих суддів знайшлись маєтки поряд зі скандальною землею під Києвом (відео)
16.02.2016   //  
Олег Сергейчук

Олег Сергейчук

Теща судді Конституційного суду Олега Сергейчука Марія Супрунова має 0,46 га землі в селі Тарасівка під Києвом. Про це свідчать дані Публічної кадастрової карти.

Йдеться про чотири ділянки по 0,12 га кожна у межах Старобезрадичівської сільради Обухівського р-ну, біля р.Стугна. На цих ділянках розташований житловий будинок з басейном та додатковими будівлями. У майновому реєстрі інформації про власників нерухомості немає.

ТАРАСIВКА КАРТА

СУПРУНОВА МАРIЯ ЗЕМЛЯ 1 СУПРУНОВА МАРIЯ ЗЕМЛЯ 2 СУПРУНОВА МАРIЯ ЗЕМЛЯ 3 СУПРУНОВА МАРIЯ ЗЕМЛЯ 4

У декларації за 2014 рік Олег Сергейчук записав у якості членів родини – дружину та двох синів. Теща Марія Супрунова (70 років) у переліку членів родини не вказана, відтак про її майно в декларації судді також не зазначене.

Згідно з офіційною біографією Олег Сергейчук пропрацював у держструктурах все життя, суддею КСУ був призначений в 2010 р. До того працював суддею Вищого адмінсуду, Головою кваліфкомісії суддів адмінсудів, суддею Київського міжобласного апеляційного госпсуду, суддею і начальником міського управління юстиції в Севастополі.

Щодо родини судді, то заданими ЄДР ні дружина Сергейчука, ні її батьки бізнесу не мали.

Згідно з декларацією Олега Сергейчука за 2014 рік, загальна сума його доходу становила 364 тис грн, членів родини – 71 тис грн. У декларації суддя зазначив оренду квартири на 105 кв м. За даними Реєстру нерухомості, раніше Сергійчуку з родиною належала квартира на 174 кв м в новобудові на вул.Солом’янській. Це була державна квартира, яку приватизували в 2011 р і в 2013 р. продали.

Щодо майна членів родини, вони володіють трьома квартирами розміром 60, 69 і 59 кв м., а також іншою нерухомістю на 59 кв м. На суддю також записаний пікап Volkswagen Amarok 2012 року, придбаний в кредит.

АМАРОК СЕРГЕЙЧУК АВТО

Микола Сорока

Микола Сорока

По сусідству із ділянками Супрунової – три земельні наділи загальним розміром 0,36 га записані на матір судді Вищого адмінсуду Миколи Сороки – Єву Сороку.

Цільове призначення усіх ділянок – садівництво, на них також зведено житловий будинок з додатковими будівлями. У майновому реєстрі інформації про власників нерухомості немає, лише дані про підведений газопровід. Декларація про готовність об’єкту була видана ДАБК у червні 2013 року.

СОРОКА ЄВА ЗЕМЛЯ 1 СОРОКА ЄВА ЗЕМЛЯ 2 СОРОКА ЄВА ЗЕМЛЯ 3

Декларація Миколи Сороки за 2014 рік не опублікована. Згідно з декларацією за 2013 рік, дохід судді становив 358 тис грн, членів родини – 13 тис грн. Щодо нерухомості, то Микола Сорока задекларував у користуванні 0,36 га землі (ідентично до землі, що перебуває у власності матері) і садовий будинок розміром 374 кв м.

СОРОКА ДОХОДИ СОРОКА НЕРУХОМIСТЬ РОДИНИ СОРОКА НЕРУХОМIСТЬСОРОКА АВТО

Також суддя задекларував квартиру 51 кв м у власності, а в користуванні – ще одну квартиру на 104 кв м і крім того 1 650 кв м невідомого призначення. Також Сорока задекларував дві автівки – Honda CR-V (2007) і Volkswagen Touareg (2010).

Згідно з біографією, Микола Сорока став суддею ВАСУ у 2003 році. До того Микола Сорока був суддею Житомирського апеляційного облсуду.

За інформацією програми «Схеми», суддя Микола Сорока відомий як один з фігурантів земельного скандалу із приватизацією 14,2 га лісу в цій же Тарасівці. У 2008 р. Обухівська РДА виділила вказану землю 73 маловідомим особам. Тарасівська сільська рада не погодилися і у свою чергу теж виділила землю, уже 160 іншим особам. Суд по цій справі тривав до 2012 року, коли ВАСУ виніс рішення про правомірність дій Обухівської РДА. Утім, у вересні 2015 р. провадження було поновлено через нововиявлені обставини, й поновлював його Микола Сорока, котрий також був одним з 160 осіб, яким виділила паї сільрада.