Після призначення Райніна губернатором «Турбоатом» почав вдвадорога закуповуватися у фірми його батьків
08.02.2016   //  

ПАТ «Турбоатом» у 2015 році уклало з ТОВ «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці» три угоди на постачання товарів на загальну суму 654 тис грн. Про це компанія повідомила у своєму звіті у «Віснику державних закупівель».

Зокрема, на 592 тис грн. фірмі було замовлено спецодягу. При цьому ціни на деякі товари були значно вищі від цін у відкритих джерелах.

Так, костюм зварювальника «Турбоатом» придбав по ціні 858 грн./шт. Хоча ринкова ціна таких костюмів з тим же ГОСТ складає 375 грн./шт. Костюм брезентовий підприємство закуповує по ціні 574 грн./шт, але у відкритих джерелах аналогічний товар можна знайти за ціною 231,20 грн./шт.

Крім того, «Турбоатом» закупив у «Охорони праці» стенд культури виробництва розміром 4500х1950 мм за 50 тис грн., а також вісім інформаційних плакатів: «Работа на высоте», «Металлообоработка», тощо. Загальна вартість плакатів склала 11,17 тис. грн.

Засновниками ТОВ «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці» є батьки губернатора Харківської області Ігора Райніна – Лев Райнін та Ганна Райнін.

В 2011-2012 роках серед засновників був й сам теперішній голова Харківської ОДА.

В 2005 році на цьому підприємстві працювала теперішня віце-губернатор з економічних питань Юлія Світлична.

75,22 % акцій ПАТ «Турбоатом» належать державі. Ще 15,34 % акцій належить кіпрській Linfot Limited, яку пов’язують з Костянтином Григоришиним. Директором підприємства є власник «Мегабанку», екс-регіонал, а зараз член партії «Солідарність» – Віктор Субботін.

У «ВДЗ» немає інформації, щодо закупівель товарів ПАТ «Турбоатом» у ТОВ «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці» до 2015 року, коли Райнін очолив Харківську ОДА.