Держкомбінат Журила купив хімії на півмільйона у партнера співмешканки Журила
18.12.2015   //  

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» 3 грудня за результатами тендеру замовила ТОВ «Торгсервіс» бромоформ за 492 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Поставлять 500 кг чистого бромоформу (трибромметану) по 984 грн./кг.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Карпат-Нафтохім» із ціною 1 200 грн./кг. У відкритих джерелах є дані про продаж хімікату саме за такою ціною.

Комбінат закупив бромоформ з четвертої спроби. На тендері у березні ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів» пропонував ціну 752 грн./кг, а ТОВ «Торгово-промислове підприємство «Партнер» – 1176 грн./кг.

Однак заявку «Партнеру» відхилили через невідповідність вимогам конкурсної документації, тому торги відмінили. Потім їх ще двічі відміняли через нестачу учасників.

Засновниками харківського «Торгсервісу» зі статутним капіталом 11 800 грн. є Борис Гринько і Сергій Євсєєв.

Євсєєв є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Енерго-промислова «Югенергопромтранс» разом із Володимиром Куковальським та Жанною Григоренко.

Номінальним засновником «Югенергопромтрансу» є кіпрська компанія «БПК Біомасс Пауер Корпорейшн Лімітед».

Нещодавно екс-нардеп Давид Жванія заявив у інтерв’ю «Українській правді», що акціонером компанії «Steuermann Investitions» (Австрія), яка стала постачальником уранового концентрату в Україну, є громадянська дружина Руслана Журила, директора ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», до якої належать Вільногірський та Іршанський комбінати. Раніше Журило був заступником директора СхідГЗК Сергія Дробота, котрий зараз керує державним концерном «Ядерне паливо».

Із Журилом за однією адресою була прописана вищезгадана Жанна Григоренко.

Їй також належить ТОВ «Профімед Сервіс» разом із Сергієм і Тетяною Сірими, ТОВ «Техномашінвест» і ТОВ «Темп» із Анатолієм Лісковським.

Фірма «Темп», співвласником якої раніше був сам Журило, із 2011 року є фактичним монополістом тендерів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» на перевезенням вантажів.

«Торгсервіс» від заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році виграв держзакупівель на 132,15 млн грн. У серпні 2014 року фірма почала перемагати на тендерах СхідГЗК, вигравши їх на 85,45 млн грн. До того був лише один підряд у 2008 році на поставку сірки на 6 млн грн.

Фірма-конкурент «Карпат-Нафтохім» зареєстрована в м. Калуш Івано-Франківської обл. і належить Ярославу Бойку.

СхідГЗК із лютого 2014 року донині очолює Олександр Сорокін.