Житло для військових за 56 мільйонів замовили орендаторші Одеської канатної дороги
25.11.2015   //  

Міністерство оборони України 17 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Юг-Укрстрой» будівництво житлового будинку по вул. Щорса в м. Одеса (військове містечко №56) за 55,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

10-поверховий житловий будинок на 144 квартири (шифр О-56-1) мають завершити до 20 грудня 2016 року.

Обсяг робіт невідомий, оскільки замовник не оприлюднив технічне завдання, пропонуючи учасниками отримати його особисто за письмовим запитом. Відтак неможливо оцінити відповідність вартості будівництва ринковим даним.

Єдиним конкурентом переможця було ПП «Будмонтаж-2001» Миколи Дембіцького.

ТОВ «Укрпромстрой» пропонувало нижчу на 3,5% ціну. Цю заявку відхилили зокрема через те, що у ній був зазначений аванс та щомісячна оплата робіт замість відстрочки платежу, як того вимагало Міноборони.

Компанія «ЮГ-Укрстрой» належить Світлані Донченко, яка є співвласницею ТОВ «Пасажирська канатна дорога», що орендувало на 49 років єдину в Одесі канатну дорогу.

Директором і співзасновником фірми є Юрій Резніков, із сім’єю котрого Світлана Донченко раніше була прописана в одній квартирі.

Резніков володіє будиночком і басейном на міському пляжі «Отрада». Також «Пасажирська канатна дорога» орендує прилеглий комунальний пляж по 650 грн./місяць. Торік влітку активісти знесли паркан на пляжі після того, як там побили журналістів місцевого телебачення, які розслідували тему вільного доступу на пляжі міста.

У 2013 році обласна прокуратура намагалась відібрати у Резнікова пляж «Отрада», але програла позов у всіх трьох інстанціях.

Нагадаємо, у липні «ЮГ-Укрстрой» виграв тендер на ремонт міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» за 22,22 млн грн. Тоді фірмі підіграло ПП «Моноліт» Любові Резнікової – дружини Юрія Резнікова.

У 2011 році «Юг-Укрстрой» отримала підряд на завершення 10-поверхового 190-квартирного житлового будинку по вул. Щорса (шифр О-56-2) за 41,09 млн грн. Він призначений для поліпшення житлових умов військовослужбовців Одеського гарнізону. Ще 3,11 млн грн. коштувала добудова позамайданчикових інженерних мереж до групи будинків по вул. Щорса (шифр О-56-інж). Технічний нагляд за будівництвом здійснювало Південне управління капітального будівництва МО України за 1,05 млн грн.