Державні кредитори віддали приватній фірмі право вимоги 16 мільйонів з «Антонова»
08.11.2015   //  

ДП «Антонов» має виплатити ТОВ «Інтеравто» 16,17 млн грн. заборгованості. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 26 жовтня.

У 1998 році фірма держпідприємство «Антонов» уклало договір з Державною інноваційною фінансово-кредитною установою щодо реалізації інноваційного проекту. Йшлося про побудову дослідної партії пасажирських літаків АН-140 і проведення сертифікаційних випробувань. За умовами договору держпідприємству отримало позику 16,17 млн грн., які мало пізніше повернути.

У договорі не прописано строк повернення позики, відтак повернення має відбутися протягом 30 днів з моменту пред’явлення вимоги позичальника.

Встановлено, що у вересні минулого року Державна інноваційна фінансово-кредитна установа надсилала таку вимогу ДП «Антонов», але держпідприємство з тих пір погасило борг тільки на 100 грн.

15 травня 2015 року Державна інноваційна фінансово-кредитна установа відступила право вимоги цієї заборгованості ТОВ «Фінансова компанія «Фактор Плюс». 18 травня «Фактор Плюс» переуступила право вимоги боргу ТОВ «Інтеравто», яке і подало позов до суду.

На сайті Державної авіаційної служби України avia.gov.ua розміщені дані про те, що станом на 27.07.2012 повітряні судна типу Ан-140 та Ан-140-100 схвалені для експлуатації в цивільній авіації України.

З огляду на це суд вирішив, що мету договору 1998 року щодо створення нового літака досягнуто і проект був повністю реалізований, а тому зобов’язав позику повернути.

Фірма «Інтеравто» оформлена на Олега Колесника і панамську компанію «Авін Маркетинг С.А.». Раніше Олег Колесник значився директором фірми, а власником замість офшору був Сергій Слабий, який у 2006-2010 рр. був заступником голови Києво-Святошинської райради.

ФК «Фактор Плюс» належить кіпрській компанії «Носадел Лімітед».