«Онур» прийшов стягувати з облавтодору понад 15 мільйонів з актами без дат
14.10.2015   //  

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» намагається через суд стягнути з «Львівського облавтодору» понад 15 млн грн. боргу та штрафних санкцій за роботи, які достеменно невідомо чи фірма виконала. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 7 жовтня.

28 серпня 2012 року ДП «Львівський облавтодор» найняв ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» виконати поточний ремонт автодороги Т-14-02 КПП Смільниця-Старий Самбір, км 0+000-км 14+000 (Львівська область). Ціна договору – 20,18 млн грн.

Фірма заявляє, що виконала роботи на 12,24 млн грн., однак облавтодор відмовляється їх оплачувати. На підтвердження своїх слів фірма надала Довідку про вартість виконаних будівельних робіт за 2013 р. та Акт приймання виконаних будівельних робіт за 2013 р., які скріплені печатками облавтодору без зауважень та застережень щодо їхньої якості, вартості та кількості.

Суди перших двох інстанцій прийняли ці доводи і зобов’язали облавтодор виплатити фірмі 12,24 млн грн. заборгованості, 3,06 млн грн. інфляційних і 320 тис грн. трьох процентів річних.

Однак Вищий госпсуд ці рішення скасував і відправив справу на новий розгляд. Як вказав ВГСУ, суди зобов’язані були достеменно встановити сам факт виконання робіт, а не тільки факт підписання актів.

ВГСУ зазначив, що ні Акт, ні Довідка не містять посилання на будь-який договір, підписаний сторонами. Крім того, ці документи з боку облавтодору підписав Ю.М. Тарасович, який 14 травня 2013 року був звільнений з посади директора «Львівського облавтодору». Враховуючи що на Акті та Довідці немає точної дати їх складення, невідомо, чи був Тарасович уповноважений підписувати ці документи.

Власниками ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» є Онур та Ісхан Ченінджевізи з Туреччини. З травня цього року 0,23% компанії записали на 27-річного львів’янина Олега Фаріона, директора ресторану ПП «Глоріо» в Брюховичах. Власницею «Глоріо» значиться Олена Караахметоглу.

Нагадаємо, цього року проти «Онуру» порушили кримінальне провадження за заволодіння бюджетними коштами при реконструкції проспектів Перемоги та Бажана в м. Києві за часів Віктора Януковича.