«Онур» ремонтуватиме проспект у Львові за 83 мільйони, не зважаючи на карну справу
07.10.2015   //  

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради 29 вересня за результатами тендеру уклав із ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» угоду про реконструкцію проспекту Червоної Калини на 83,16 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

«Онур Конструкціон Інтернешнл» має відремонтувати проспект Червоної Калини протягом 2015-2016 років.

До переліку робіт увійшли: підготовчі та земляні роботи, влаштування дорожнього одягу (в тому числі на зупинках і розширеннях), місцевих проїздів та з’їздів, тротуарів, технічних смуг і велодоріжок, встановлення дорожніх знаків, світлофорів та контактної мережі, прокладка телефонної і дощової каналізацій та газопроводів, а також благоустрій та зовнішнє освітлення.

Фірму «Онур» зареєстровано у Київській області. Власниками підприємства є Онур та Ісхан Ченінджевізи з Туреччини. З травня цього року 0,23% компанії записали на 27-річного львів’янина Олега Фаріона, директора ресторану ПП «Глоріо» в Брюховичах. Власницею «Глоріо» значиться Олена Караахметоглу.

Цього року проти «Онуру» порушили кримінальне провадження за заволодіння бюджетними коштами при реконструкції проспектів Перемоги та Бажана в м. Києві за часів Віктора Януковича.

Від початку осені «Онур» виграв тендери на ремонт доріг у Львівській області на загальну суму 202,91 млн. грн.

Єдиним конкурентом на торгах по ремонту проспекту Червоної Калини було ТОВ «Балтом Україна». Його власниками є львів’яни Віктор Ідіятов і Михайло Козак, громадянин Чехії Ягош Мілан і датська компанія «Інреко А/С».

У лютому після звернень «Центру протидії корупції» у прокуратуру та Держфінінспекцію була розірвана угода між «Балтом» та Службою автомобільних доріг у Львівській області про ремонт доріг на 54,99 млн. грн. Акцептована пропозиція компанії була найдорожчою, інші пропонували виконати роботи суттєво дешевше. Крім того, технічне завдання документації конкурсних торгів не містило чіткого переліку робіт.