Помічник Пшонки та дружина голови ДФІ Харківщини розіграли 6 мільйонів на ремонт будинку у Слов’янську
30.09.2015   //  

будинок вул. Миру 11Департамент капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації 23 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Новація» на капітальний ремонт житлового будинку по пр. Миру, 11 у м. Миколаївка Слов’янського району. Вартість угоди склала 5,88 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будинок №11 по пр. Миру в Миколаївці постраждав від бойових дій на початку липня 2014 р. «СБМУ «Новація» має відбудувати зруйновану частину під’їзду та прилеглих приміщень з відновленням систем інженерного забезпечення та внутрішнього оздоблювання.

Строк виконання робіт за документацією тендеру – протягом 7 місяців з дати підписання договору. Водночас у додатку до неї вказано термін до кінця 2016 р.

При цьому замовник не оприлюднив у «Віснику держзакупівель» технічну документацію, вказавши, що учасники можуть отримати її за адресою у Слов’янську.

Дешевшу на 8% пропозицію слов’янського ТОВ «Трест Донбасводбуд» відхилили через відсутність копії балансу, фінансового звіту та антикорупційної програми.

«Новація» зареєстрована у квітні цього року в Харкові. Основним власником є Світлана Коломенська з Краматорську. До складу засновників входять краматорчани Олена Черненко, Ігор Верзару, Валерія  Подлєсних та Альона Татюк, а також харківське ТОВ «Астрон Девелопмент Груп», засноване цими ж людьми у березні. У держреєстрі для зв’язку з «Новацією» вказано номер телефону (057) 7033311, який також використовує ТОВ «Харківський завод будівельних матеріалів Астор».

Усі три підприємства зареєстровані за адресою м. Харків, вул. Індустріальна, будинок 3.

Серед власників «Астору» є краматорчанин Сергій Бурік та харків’янка Оксана Тацій.

Остання є дружиною голови Держфінінспекції в Харківській області Станіслава Косінова. Нещодавно він увійшов до списку кандидатів від «Блоку Петра Порошенка» до Харківської міськради.

Бурік був акціонером краматорського ЗАТ «Iнвестицiйний дiм Астрон», головою наглядової ради якого був Костянтин Машненков. Він відомий як екс-депутат Донецької облради і один із батьків-засновників Партії регіонів у Краматорську. У пресі Машненкова свого часу називали людиною з оточення Пшонки.

Єдиним допущеним до торгів конкурентом із різницею в ціні 3,86% було краматорське ПАТ «Промстроймонтаж», співвласником котрого є Машненков.

Астор телефон