Труханов вдвічі переплатить за ремонт доріг Одеси сину місцевого депутата
21.09.2015   //  

Управління дорожнього господарства Одеської міськради 15 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Евродор» поточний ремонт вулично-дорожньої мережі міста на суму 2,97 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтні роботи мають бути виконані до кінця поточного року, при цьому відомостей про гарантійний строк експлуатації в документах тендеру немає.

За документацією торгів площа ремонту складає 4735 кв. м. Відтак управління заплатить «Евродору» в середньому 626 грн. за квадратний метр.

Це значно дорожче від розцінок на поточний ремонт вулиць у інших містах України. Наприклад, також 15 вересня управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому уклало аналогічну угоду про поточний ремонт вулиць за майже вдвічі нижчою ціною – 334 грн./кв. м.

Фірма «Евродор» належить Геворгу Авєтісяну, чий батько Артак Авєтісян є депутатом Ізмаїльської районної ради (Партія регіонів), де очолює постійну комісію з питань економіки, регуляторної політики, промисловості, будівництва, транспорту та зв’язку. За даними з відкритих джерел, на підприємстві працює 8 чоловік.

Евродор

У 2009-2015 роках «Евродор» виграв на Одещині дорожні підряди на загальну суму 175,16 млн. грн.

Конкурентом Авєтісяна на торгах було ТОВ «СК Автострой» Віктора Гнезділова із різницею в ціні в 0,4%. У минулому Гнезділов був тренером по тайському боксу у фітнес-центрі «Магія», який належить депутату Одеської міськради Геннадію Чекіті. У свою чергу мер Одеси Генадій Труханов є президентом Української національної федерації тайського боксу муай-тай.