Урановий комбінат знову переплатив юристці свого керівника до 20% з 31 мільйона за сталь
20.08.2015   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 11-12 серпня за результатами тендерів уклав низку угод з ТОВ «Світ Сталі» на постачання металевих виробів на 31,04 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кулі сталеві молольні ІІІ групи міцності придбано по 21 300-21 450 грн./т. Це дорожче від тендерної ціни «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова, яка придбала подібні кулі у Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського з групи ІСД по 19 328 грн./т на тендері у травні цього року. Однак це трохи дешевше від також травневої закупівлі СхідГЗК у тієї ж «Світ сталі» таких самих куль по 23 400 грн./т.

Також СхідГЗК придбав труби по зависокій ціні. Наприклад труби Ø(38-56)х2,5-12мм Сталь 10-20 придбано по 35 700 грн./т, тоді як у відкритих джерелах є дані про такі труби по 30 210 грн./т.

Власницею фірми «Світ Сталі» значиться Наталія Кирильчук, директором є Олена Бойко.

Бойко є партнеркою екс-директора «СхідГЗК» Сергія Дробота по ТОВ «Юридична компанія «Астрєя». З 16 квітня минулого року Дробот отримав підвищення і став гендиректором ДК «Ядерне паливо», куди входить і «СхідГЗК».

Єдиним конкурентом на тендерах з різницею менше 1% було ПП «Рут», зареєстроване у місті Жовті Води на одній вулиці Кропоткіна з «Світом сталі». Ця фірма зареєстрована на Дар’ю Григоренко (у дівоцтві Вотченко), раніше засновником фірми був Євген Вотченко.

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про підряди ТОВ «Світ сталі» на 326,32 млн грн. Майже всі вони були отримані від СхідГЗК.

Разом з тим, у 2015 році «Світ сталі» почала вигравати тендери Іршанського гірничо-збагачувального комбінату Державного підприємства «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Це почалось після того, як колишнього замдиректора СхідГЗК Руслана Журила наприкінці 2014 року призначили директором «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії».

При цьому поки Журило працював на урановому комбінаті, то регулярним спаринг-партнером «Світу сталі» на тендерах СхідГЗК найчастіше було ТОВ «Атомінвестбуд», засноване самим Журилом.