- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Шахтарі знову розіграли 8 мільйонів між рідними фірмами Андрійченків

ДП «Селидіввугілля» 25 червня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ «Альттранс» на загальну суму 7,80 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено капітальний ремонт гірнича-шахтного обладнання – стрічкового конвеєру, приводних барабанів, масло станцій, комбайна т.д. Обладнання знаходиться на шахтах «Курахівська», «Росія» та «Новогродівська». Шахти знаходяться на контрольованій українськими військовими частині Донецької області, однак неподалік від лінії вогню.

Участь у тендері взяли тільки дві компанії: «Альттранс» і донецька фірма ТОВ «Красноармійський машинобудівний завод» (КМБЗ).

ТОВ «Альттранс» заснувала Ірина Андрійченко з Красноармійська, однак компанія переписана на Ігоря Кіктєва.

Щодо заводу, то він був заснований наприкінці 2012 р., її незмінним власником є Сергій Солоха.

Вказаний вище Сергій Солоха з кінця 2010 р. став директором ТОВ «Фортекс» – з того часу як його співвласниками були та сама Ірина Андрійченко та Сергій Андрійченко, і лишається ним досі, коли одноосібним власником лишився Сергій Андрійченко.

Окрім того у 2010-2011 р.р. Солоха був директором ТОВ «Донбаська збагачувальна компанія», коли її власником був Сергій Андрійченко. Пізніше збагачувальну компанію переписали на Солоху, а після нього – на саму Ірину Андрійченко. При цьому компанію перейменували у «Хата Магната».

Щодо Ігоря Кіктєва, на котрого зараз записаний «Альттранс», то він також відомий як менеджер Сергія Андрійченко – Кіктєв керує у якості директора його фірмою «Пріоритет+».

Окрім того Андрійченко є директором підприємства, однойменного з заводом, але з іншою організаційно-правовою формою – ПАТ «Красноармійський машинобудівний завод», воно належить «Пріоритет+», однак із 2013 перебуває в стані ліквідації.

Також зазначимо, що обидві фірми-конкурентки нинішніх торгів офіційно приписані за однією адресою в Красноармійську – по вул. Добропільська, будинок 2.

«Альттранс» і завод не вперше розігрують тендер вугільників. У травні за такою ж схемою КМЗ отримав підряд на ремонти у того ж «Селидіввугілля» на 130 млн грн [1]., при чому з тендеру відхилили компанії з групи Ріната Ахметова.