Ахметова викинули з розіграшу 130 мільйонів на ремонт шахт «Селидіввугілля» біля ДНР
05.06.2015   //  

ДП «Селидіввугілля» 28 травня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ «Красноармійський машинобудівний завод» на ремонт техніки на загальну суму 130,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено ремонт гірничо-шахтного обладнання на чотирьох шахтах державного підприємства: «Росія» і «1-3 Новогродівська» (місто Новогродівка), «Україна» (місто Українськ) і «Курахівська» (місто Гірник).

Шахти знаходяться на контрольованій українськими військовими частині Донецької області, однак неподалік від лінії вогню. Шахта «Курахівська» знаходиться за 20 км від Мар’їнки, яка днями зазнала серйозних обстрілів.

Донецька компанія «Красноармійський машинобудівний завод» (КМБЗ) була заснована наприкінці 2012 р., її незмінним власником є Сергій Солоха.

Єдиним допущеним до участі конкурентом стало ТОВ «Альттранс». Фірму заснувала Ірина Андрійченко з Красноармійська, однак наразі вона переписана на Ігоря Кіктєва.

Вказаний вище Сергій Солоха з кінця 2010 р. став директором ТОВ «Фортекс» – з того часу як його співвласниками були та сама Ірина Андрійченко та Сергій Андрійченко, і лишається ним досі, коли одноосібним власником лишився Сергій Андрійченко.

Окрім того у 2010-2011 р.р. Солоха був директором ТОВ «Донбаська збагачувальна компанія», коли її власником був Сергій Андрійченко. Пізніше збагачувальну компанію переписали на Солоху, а після нього – на саму Ірину Андрійченко. При цьому компанію перейменували у «Хата Магната».

Щодо Ігоря Кіктєва, на котрого зараз записаний «Альттранс», то він також відомий як менеджер Сергія Андрійченко – Кіктєв керує у якості директора його фірмою «Пріоритет+».

При цьому обидві фірми-конкурентки нинішніх торгів офіційно приписані за однією адресою в Красноармійську – по вул. Добропільська, будинок 2.

Окрім вказаних двох фірм на тендер подавалися ще двоє учасників – ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» і ТОВ «Компанія «Гірничі машини». Обидві ці компанії з нинішнього тендеру відхилили – вони не надали копії аналогічних договорів й в обох було по одній простроченій довідці. Єдиним акціонером заводу у є кіпрська компанія «Ukrainian Machine Building Holding Limited» (UMBH) з групи Ріната Ахметова. А друга фірма має таку ж назву, як машинобудівельний холдинг «Гірничі машини» Ахметова, і хоча офіційно належить панамському офшору «Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)», директором ТОВ записана Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу Ахметова й нині в звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ «НВК «Гірничі машини».

Вид робіт К-сть об-ня під ремонт Місце

знаходження

Капітальний ремонт комбайну 1К-101У 1 ВП «Шахта «Росія»
Капітальний ремонт комбайна очисного вузькозахватного 1К-101У-Р96 лівого вибою 1 ВП «Шахта «Україна»
Капітальний ремонт комбайну 1К-103 зі шнеками та ВСП 1 ВП «Шахта «Україна»
Капітальний ремонт комбайну 1К-103М 1 ВП «Шахта «Курахівська»
Капітальний ремонт комбайну ГПКС 1 ВП «Шахта «Курахівська»
Капітальний ремонт секцій 1КД-90 172 ВП «Шахта «Росія»
Капітальний ремонт конвеєру СП26У 1 ВП «Шахта «Росія»
Капітальний ремонт привідної станції

конвеєра (СП-202)

1 ВП «Шахта «Росія»
Капітальний ремонт секцій 2КДД 140 ВП «Шахта «1/3 «Новогродівська»
Капітальний ремонт скребкового конвейєра СП26У

(у т.ч. новий риштак 170 од., новий тяговий орган)

1 ВП «Шахта «Україна»
Капітальний ремонт конвеєру СП26У 1 ВП «Шахта «Курахівська»