Прикордонники купили екскаваторів на 15 мільйонів для будівництва кордону з Росією
16.06.2015   //  

Військова частина 1471 Державної прикордонної служби України 5 червня уклала угоду з ТОВ «Торговий Дім «Будшляхмаш» на постачання двох екскаваторів за 15,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Відомо, що прикордонники придбали екскаватори-планувальники на автомобільному шасі з планувальним органом та відвалом переднім поворотним по 7,50 млн грн./од. Однак марка екскаваторів не оприлюднена.

Техніку придбано через гостру потребу у вдосконаленні інженерно-технічного облаштування державного кордону, зокрема системи візуального спостереження, невибухових інженерних загороджень та перешкод, ровів, контрольно-слідових смуг, оборонних позицій і споруд для захисту особового складу, що здійснює охорону українсько-російської ділянки державного кордону та приймає участь в АТО.

Торги проведено за переговорною процедурою, на тендері також були дорожчі пропозиції від фірм «Спецкоммаш» і «Київський Республіканський Автоцентр».

Засновником ТОВ «Торговий Дім «Будшляхмаш» є Мирослав Гуйван, відомий як голова наглядової ради та основний акціонер ПАТ «Спецбудмаш», яке за останні півроку продало Нацгвардії пунктів обігріву та асенізатор них машин на 11,40 млн грн.

У свою чергу «Торговий Дім «Будшляхмаш» є одним з найбільших постачальників техніки для державних та комунальних замовників.