Замгенпрокурора, який спустив $23 мільйони міністру Януковича, живе у маєтку в Конча-Заспі
27.02.2015   //  

f7b4b1f-zlochevЕкс-міністр екології Януковича Микола Злочевський за допомогою довідки, підписаною замгенпрокурора Олексієм Баганцем, встиг розблокувати свої рахунки на $23 мільйони у Великобританії. Про це пише у своєму блозі на «Українській правді» нардеп Сергій Лещенко.

Після втечі Януковича в Англії заблокували 23 мільйони доларів Злочевського за підозрою у відмиванні грошей.

«Британці зажадали від України міжнародної правової допомоги у кримінальному провадженні, після чого ГПУ 5 серпня 2014 року відкрила провадження проти Злочевського на підставі звернення слідчих із Лондона», – нагадав депутат.

Однак уже 22 січня 2015 року компанія Злочевського Burisma повідомила, що справу проти нього в Англії закрили.

Злочевський і Клюєв

Злочевський і Клюєв

Як з’ясувалось, це стало можливим після того, як ГПУ надала Злочевському довідку, що проти нього в Україні ніяких кримінальних проваджень не порушено.

При цьому довідку міністру Януковича видали буквально за кілька днів до того, як проти нього таки відкрили провадження.

«Оформлення підозри – це не справа одного дня. Я більше ніж переконаний, що на момент надання відповіді про відсутність обвинувачень Злочевському в інших кабінетах уже писався документ про висунення йому обвинувачень», – написав Лещенко.

Олексій Баганець

Олексій Баганець

«Тобто ГПУ, знаючи, що підозра оформлюється, пише, що Злочевський не під підозрою. Вартість цього рішення – 23 мільйони доларів, тобто понад півмільярда гривень. Мені цікаво, скільки Злочевський «заніс» з цих 23 мільйонів, щоб підозру виписали на декілька днів пізніше», – додав він.

Олексій Баганець має будинок площею 243 кв м у Конча-Заспі (на фото нижче). Дружина замгенпрокурора Олена Баганець запевняла тележурналістів «Наших Грошей», що вона будувала цей будинок чотири роки і тут живуть два сини, дві невістки та четверо онуків.

Сама Ольга Баганець є співвласницею салону краси по вул. Маршала Тимошенка 2Г, літ.А в Оболонському районі м.Києва. Її фірма викупила це приміщення у міста наприкінці 2013 року за 1,47 млн грн.

baganec

Олексій Баганець у декларації про доходи за 2013 рік відмічав, що у нього немає автомобіля. Хоча пару років тому на нього було записано кросовер Toyota Venza вартістю близько 500 тис грн. Дружина ж має автомобіль Lexus RX 350 Sport utility 4-dr (2011 р.в.) ціною близько $50 тисяч з номерами парламентської серії ВР. При цьому Баганець ніколи не був нардепом.

У Баганця є два дорослих сини, які у 2014 році з призначенням батька заступником генпрокурора, зробили стрімку кар’єру.

Олександр, який має Toyota Prado 2.7 (2011 р.в.), очолив прокуратуру Оболонського району Києва.

Віталій, який має Honda CR-V Sport utility 4-dr (2008 р.в.), став начальником управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Києва.

Нагадаємо, раніше екс-генпрокурор Віталій Ярема визнав, що близькому соратнику Віктора Януковича Юрію Іванющенку ГПУ надавала довідку про відсутність проти нього кримінальних справ.

Тепер ЄС може зняти санкції з 7 українських чиновників, серед яких колишній прем’єр міністр Микола Азаров.