Вільногірський комбінат купив канатів на 6 мільйонів у фірми менеджерів «Приватбанку»
17.02.2015   //  

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 2-4 лютого уклало угоди на придбання товарів на суму 24,04 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більша частина суми 18,14 млн грн. піде на оплату контейнерів м’яких поліпропіленових. Усього 152300 шт. Вартість одного контейнера – 119 грн. Постачальник – фірма «Деліс-Проф» з Дніпродзержинська, заснована Костянтином Чуприною і Валерієм Галієм.

Решту 5,90 млн грн. за постачання сталевих канатів отримає ПрАТ «Гарант Метиз Інвест». Акції підприємства поділені між віргінським офшором «Белбей Пропертіс Інк» і ТОВ «Флобес, що зареєстроване на вже згадану віргінську компанію і Олега Перцева, голову наглядової ради ПрАТ «Гарант Метиз Інвест». За даними Smida, четверо топ-менеджерів ПрАТ «Гарант Метиз Інвест» раніше працювали у «Приватбанку».

Відомо, що компанія «Гарант Метиз Інвест» володіє метизним заводом у Жовтих водах. У 2008 році завод на відкритті заводу були присутні представники «Приватбанку», а також Руслан Журило.

Перед тим у 2006 році «Гарант Метиз Інвест» в рамках санації придбало виробничий корпус на території заводу «Електрон-газ», керівником якого був Володимир Горб. Останній очолював компанію «Славутич-капітал» Геннадія Корбана – нинішнього заступника губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського.

Відомо, що саме Журило керував санацією заводу «Електрон-газ». Крім того, Журило був директором ТОВ «Приладний завод «Електрон» у той час, коли засновником фірми була Ольга Гугніна, яка представляла інтереси компанії «Приват-Сток-Сервіс».

Восени 2014 року Журило очолив держпідприємство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», за яким закріплено майнові права на Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати, відібрані державою у групи Дмитра Фірташа за допомоги групи «Приват» Ігоря Коломойського.