Вартість поливної системи на пр.Бажана на 700 тисяч перевищила бюджетний план
01.02.2015   //  

Суд визнав недійсним договір підряду по влаштуванню поливної системи на проспекті Миколи Бажана у Києві, бо фірмі планували віддати за роботи більше, ніж було передбачено в бюджеті. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 17 грудня.

У жовтні 2013 року комунальне об’єднання «Київзеленбуд» уклало із ТОВ «Газенергобуд» договір про влаштування поливно-зрошувальної системи зелених насаджень на просп. Миколи Бажана. За ці роботи фірма мала отримати 2,13 млн грн.

Восени 2014 року прокуратура Дарницького району звернулася до суду з вимогою визнати недійсними рішення тендерного комітету та договір підряду. Суд цей позов задовольнив.

Суд виходив з того, що розпорядженням КМДА від 07.03.2013 граничним обсягом фінансування вказаних робіт було визначено 1,39 млн грн. І вартість договору, укладеного з «Газенергобудом», не могла перевищувати вказану суму. Суд дійшов висновку, що «Київзеленбуд» уклав угоду без відповідних бюджетних асигнувань або з перевищенням повноважень.

Варто зазначити, що «Київзеленбуд» і «Газенергобуд» за взаємною згодою розірвали договір підряду ще до моменту звернення прокурора до суду. Та, як наголосив суд, предметом даного позову є не розірвання такого договору, а визнання його недійсним з підстав невідповідності вимогам чинного законодавства.

ТОВ «Газенергобуд» заснував киянин Денис Саражинський. Усього фірма отримала підрядів на 15,26 млн грн.