«Укрзалізниця» заплатить 15 мільйонів за оцінку свого майна
06.01.2015   //  

Державна адміністрація залізничного транспорту України 26 грудня уклала угоду з ТОВ «Делойт і Туш» на послуги з проведення незалежної оцінки майна з метою формування статутного капіталу ПАТ «Укрзалізниця». Вартість угоди складає 15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про оцінку активів «Укрзалізниці»: основні засоби – 1,5 млн. од.вартістю 84 млрд. грн., незавершені капітальні інвестиції – 630 од. вартістю 6,5 млрд. грн., права постійного користування земельними ділянками – 9 400 ділянок площею 48 тис. га.

Нагадаємо, що відповідно до постанови кабміну від 25 червня 2014 р., планується перетворити «Укрзалізницю» в публічне акціонерне товариство.

Даний тендер був оголошений ще в липні. Однак у вересні закупівлю було скасовано Антимонопольним комітетом. Причиною послужило те, що замовник розкрив тендерні пропозиції, тоді як на час розгляду скарги закупівля була оскаржена фірмою «Укрбізнесконсалтінг».

Державна адміністрація залізничного транспорту оскаржила рішення АМКУ в суді.

29 жовтня Окружний адмінсуд м.Києва визнав скасування тендеру незаконним, умови тендеру недискримінаційними, а щодо факту розкриття пропозицій, то суд вирішив, що замовник не був належно повідомлений про розгляд скарги в АМКУ. Також було встановлено, що фірма «Укрбізнесконсалтінг» не довела свою спроможність виконати весь обсяг робіт, не зверталась за конкурсною документацією і не подавала пропозицію для участі в торгах.

Незаконність відміни конкурсу з проведення оцінки майна «Укрзалізниці» підтвердив також Київський апеляційний адмінсуд рішенням від 8 грудня.

Раніше планувалося, що корпоратизація «Укрзалізниці» закінчиться до 1 січня 2015 року. Тепер же, за даними прес-служби відомства, процедура може затягнутися більш ніж на півтора місяці.