Терористи ЛНР захопили вугільну шахту партнерів замголови правління «Укргазвидобування»
25.12.2014   //  

Вуглевидобувна шахта фірми «Тандем Торг ТПК» в Луганській області захоплена терористами. Про це повідомило ТОВ «Гуд Діл» під час проведення тендеру, повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Відповідна інформація опублікована обґрунтуванні переговорної процедури закупівлі вугілля для Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони України.

Військові повідомили про розірвання угоди про поставку вугілля з ТОВ «Гуд Діл», яке брало вугілля з шахти «Тандам Торг ТПК». Фірма-постачальник повідомила, що ця шахта захоплена терористами ЛНР відтак поставляти вугілля звідти стало неможливим.

Відтак військові оголосили про необхідність термінового укладення угоди з іншим постачальником – ним стала «прокладочна» фірма «Валея» з дуже дорогим і неякісним вугіллям.

«Тандем Торг ТПК» зареєстроване в Алчевську Луганській області на фірму «Ровеньки-Вуглепостач», де засновником є Сергій Мельничук, а директором Григорій Горбачов.

Мельничук і Горбачов також є спізвасновниками вугледобувного ТОВ «Агроплюс», де ще одним засновником значиться заступник голови правління «Укргазвидобування» Вадим Шленчак. Щодо компанії «Агроплюс», то вона відома як власник шахти «Кошарська» (поле шахти «Ровеньківська Південна») на території, що також контролюється терористами.

Раніше Шленчак був один із власників мережі АЗС «Калина», яку 2011 року планувало придбати «Укргазвидобування». Утім після відмови Мінекономіки в наданні дозволу на цю угоду більшість заправок під брендом «Калина» було продано мережі WOG Ігоря Єремєєва.