Експерт прогнозує підвищення зарплат слідчих антикорупційного бюро до 18 тисяч гривень
19.12.2014   //  

5741d09-finansuvannya-antykorupcijnogo-buroКабінет міністрів профінансує створення Національного антикорупційного бюро (НАБ) та Національного агентства з запобігання корупції, прописавши гроші на їх фінансування у проекті держбюджету на 2015 рік. Про це повідомив народний депутат Єгор Соболєв у Facebook.

Він опублікував документ, згідно з яким на Національне антикорупційне бюро Мінфін уже передбачив майже 120 млн грн, а на Національне агентство з запобігання корупції – 112 млн грн.

Соболєв опублікував «Розрахунок мінімальної потреби на створення та функціонування Національного антикорупційного бюро».

Для семисот співробітників передбачено зарплату в середньому 10 тис грн (менше $600 за нинішнім курсом).

Також передбачено придбання 50 автомобілів по 60 тис грн в середньому, 215 одиниць зброї для слідчих по 6 тис грн, 500 комп’ютерів по 7,2 тис грн, тощо.

Окремо передбачені «послуги по тестуванню персоналу» на суму 3,4 млн грн. (близько 5 тис грн на одного співробітника Бюро).

«Такі малі зарплати прямий наслідок «покращення» законопроекту про створення НАБу, яке відбулось в ніч перед голосуванням у Верховній Раді. Очевидно є те, що за таку зарплату протидіяти мільярдним схемам, ризикуючи своїм життям, сміливців, а тим достатньо кваліфікованих бажаючих буде небагато», – повідомив «Нашим Грошам» голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

В парламенті найближчим часом мають голосувати за законопроект, яким зарплата слідчих НАБу стартуватиме з 18 тис грн.

«З великою вірогідністю цей закон про підвищення зарплат буде прийнятий до кінця січня, інакше ми ризикуємо не отримати грошей від МВФ», – каже Шабунін.