Екс-заступника голови НБУ, підозрюваного у виведенні 2 мільярдів на користь банку Курченка, випустили на свободу
09.12.2014   //  

Суд звільнив з-під варти екс-заступника голови Нацбанку Бориса Приходька, який підозрюється у незаконному заволодінні 2,69 млрд грн. державних коштів. Про це йдеться у сюжеті Михайла Ткача у програмі «Гроші».

Приходько був затриманий в кінці липня цього року. Генпрокуратура підозрює, що Приходько «за попередньою змовою з головою правління ВАТ «Аграрний фонд» Олександром Кірюком та посадовими особами «Брокбізнесбанку», а саме із головою спостережної ради Денисом Бугаєм, незаконно заволоділи 2,69 млрд грн. з коштів Аграрного фонду».

У серпні суд постановив взяти Приходька під варту, встановивши заставу у 200 млн грн. Наразі невідомо, чи суд випустив екс-чиновника під заставу, чи у зв’язку із закінченням встановленого судом терміну арешту.

На прохання журналіста прокоментувати звинувачення ГПУ та звільнення з-під арешту Приходько по телефону заявив: «Я не коментую. Настане час, напевно, і ми все прокоментуємо. А поки я відмовляюся давати коментар».

22 жовтня Нацбанк звільнив Бориса Приходька з посади заступника голови НБУ згідно з законом «Про очищення влади».

З кінця 2013 року «Брокбізнесбанк» знаходився під контролем бізнесмена Сергія Курченка.

Детальніше про оборудку із цінними паперами Аграрного фонду читайте у матеріалі «Вкрадено два мільярди. Ніхто не винен».