Рідна фірма Ставицького не доплатила держкомпанії півмільйона за субпідрядні роботи
05.12.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Голден Деррік» на користь Державного геофізичного підприємства «Укргеофізика» 462 тис грн. боргу за виконані прострілювально-вибухові роботи. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 4 листопада.

У серпні 2010 року ТОВ «Голден Деррік» найняло у якості субпідрядника Івано-Франківську експедицію з географічних досліджень в свердловинах. Держпідприємство мало провести комплекс геофізичних досліджень і робіт (геофізичні дослідження свердловин, прострілювально-вибухові роботи, випробування пластів на трубах) на свердловинах Калуської, Стрийської та Самбірської нафтогазорозвідувальних експедицій.

Держпідприємство виконало роботи на суму 1,56 млн грн. Та «Голден Деррік» оплатив їх не повністю – лише 1,10 млн грн. Суд зобов’язав фірму виплатити «Укргеофізиці» борг у розмірі 462 тис грн.

Представник ТОВ «Голден Деррік» до суду не з’явився і відзив на позов не надав. Апеляції на це рішення суду фірма не подавала.

Засновниками ТОВ «Голден Деррік» є НАК «Надра України» і кіпрська компанія «Хартлог Лімітед». Керівником фірми з кінця березня цього року є Віталій Лупето.

ТОВ «Голден Деррік» пов’язане із бізнес-середовищем екс-міністрів Миколи Присяжнюка, Едуарда Ставицького і народного депутата Юрія Іванющенка, 33% статутного фонду належить НАК «Надра України».