Рідна фірма Ставицького встигла отримати в «Чорноморнафтогазі» ще 200 тисяч
28.02.2014   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 5 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Голден Деррік» на постачання устаткування на 189 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Голден Деррік» контролюється кіпрською фірмою Hartlog Limited. Власником Hartlog Limited є ще одна кіпрська компанія – Dorigin Limited. А її власником є угорський адвоката Пітер Паллаг, пов’язаний з міністром АПК Миколою Присяжнюком.

Донедавна директором «Голден дерріку» був Роман Майдебура. був співзасновником ТОВ «Торговий дім «Гермес» разом з Анатолієм Ставицьким, батьком міністра енергетики та вуглепрому Едуарда Ставицького.ґ У 2007-му році батько та дружина Ставицького разом з Присяжнюком заснували фірму «Монолітінвест».

Нині директором «Голден дерріку» є Віталій Лупето з Олександрії Кіровоградської обл. З цього міста походить низка бізнесменів, які після призначення Ставицького міністром енергетики почали заробляти десятки мільйонів в системі «Укртрансгазу».

Лупето також очолює благодійний фонд «Екологія України», який цього літа разом з міністром екології та природних ресурсів Олегом Проскуряковим організовував у Львівській області нараду з приводу видобування сланцевого газу.

Коли Едуард Ставицький у 2011 році очолював Державну службу геології та надр України, «Голден дерік» отримав від підпорядкованої Ставицькому НАК «Надра України» 425,55 млн грн. на геологорозвідувальні роботи. Коли ж Ставицький очолив Міненерго, «Голден деррік» почав вигравати тендери «Чорноморнафтогазу», отримавши підряди цієї держкомпанії на 112,19 млн грн.

Єдиним конкурентом на тендері «Чорноморнафтогазу» було донецьке ТОВ «Енергосетьстрой», яке останнім часом отримує підряди ПАТ «Донбасенерго».

Контрольний пакет акцій «Донбасенерго» півроку тому придбав екс-нардеп Ігор Гуменюк. Він донедавна також володів компанією «Танталіт», на яку зареєстрована резиденція «Межигір’я» Віктора Януковича.

Гуменюк купував «Донбасенерго» через компанію «Енергоінвест холдинг». За даними «Hubs», у цієї фірми контактна е-мейл адреса на час приватизації держкомпанії була golden_derrik@emitent.net.ua.