Перебіжчик Краснов програв вибори і виграв тендер на 9 мільйонів
01.12.2014   //  

ДП «Придніпровська залізниця» 24 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Трансмаш» на послуги з капітального ремонту машин ПМГ за 9 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж чотирьох місяців мають бути відремонтовані чотири машини ПМГ.

Єдиним конкурентом фірми було ПАТ «Металургтрансремонт», основний власник фірми невідомий, дані про власників істотної участі на SMIDA відсутні. Міноритарними пакетами вододіють посадові особи товариства: Рімма Смоленська, Анжеліка Шевчук, Вячеслав Мінчук і Ніна Баранцова.

Нещодавно «Трансмаш» розіграв 6 млн грн. на ремонт залізничного обладнання зі спорідненим ТОВ «Плассер Алека Рейл Сервіс».

Акції фірми «Трансмаш» розподілені між трьома власниками. По 24% мають австрієць Карл Контрус та австрійська компанія «Нота Бетайлігунген ГмбХ» (Nota Beteiligungen GmbH), яка за даними австрійського реєстру компаній записна на Арменака Утуджана (Armenak Utudjian), відомого як юрист віденської фірми «Graft&Pitkowitz».

Ще 48% «Трансмашу» належить дніпропетровському ПАТ «Тако». Основними власниками «Тако» є директор «Дніпропетровського стрілочного заводу» Сергій Тараненко та акціонер цього заводу Загід Краснов.

Нагадаємо, наприкінці 2012 р. Краснов агітував за Митний союз із тоді народним депутатом від Партії регіонів Олегом Царьовим, кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком та радником російського президента Сергієм Глазьєвим. Пізніше на своїй сторінці у соцмережі Facebook Краснов заявив, що «з перших днів стояв на Майдані», а перед виборами до Верховної ради почав публікувати фотографії, на яких він передає бійцям в зону АТО бронежилети й каски. Останні він передавав у коробках з агітаційними наліпками власної партії «Громадська сила», від котрої й балотувався. Вибори на окрузі Краснов програв кандидатові від БПП.