Столичний аеропорт купив у Юри Єнакіївського прибиральну машину за 3,5 мільйони
23.09.2014   //  

КП «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) 16 вересня уклало угоду з ТОВ «Мастер-Авіа» на придбання аеродромного прибирального автомобіля вартістю 3,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено автомобіль АСВ 4000 або еквівалент. Згідно з техдокументацією, це плужно-щіткова продувальна машина з робочою швидкістю очищення до 60 км/год. У комплектацію входить: відвал передній швидкоз`ємний з динамічним відкидом снігу, щітка аеродромна високошвидкісна, вентилятор, магнітний брус за машиною для підбору металевих предметів, задній двигун, гідравлічна станція.

«Мастер-Авіа» відоме тим, що в 2010 році отримало в оренду на 49 років аеропорт «Жуляни». Разом з тим, «Мастер-Авіа» було засноване тільки за два дні до оголошення конкурсу на право оренди.

За даними ЗМІ, «Мастер-Авіа» спочатку контролювалась структурами народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького, потім до компанії долучився народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Офіційно «Мастер-Авіа» засноване низкою компаній: ТОВ «Авіагруп» (49,87%), ТОВ «Фріланс-Транс» (50%), ТОВ «КУА «Ніка-Інвест» (0,05%), ТОВ «Акерс Інвест» від імені закритих інвестиційних фондів «Акерс» (0,03%) та «Арсенал» (0,05%).

«Авіагруп» зерєстроване на ТОВ «Аньюітет Проект (власник віргінський офшор «Алесіо Юніверсал С.А.») і ТОВ «Комерційна нерухомість столиці» (кіпрська компанія «Фонтіс Лімітед» і ТОВ «КУА «Ніка-Інвест»).

«КУА «Ніка-Інвест» зареєстрована на віргінський офшор «Гампіона Лімітед» і ТОВ «Аутвуд-Інвест», що заснована кіпрською компанією «Іока Холдінгз Лімітед» і ТОВ КУА «Акерс Інвест» (віргінський офшор «Найленд Юніон ЛТД.»).

Компанія «Фріланс-Транс» зареєстрована у м. Єнакієве, Донецької обл., засновником значиться «Рекселмо ЛТД» з Кіпру.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було київське ТОВ «Архітектурно-будівельна група «Дедал» Сергія Брильова і Руслана Золотарського.

Участь у торгах також намагалися взяти дешевші постачальники – білоруські компанії СООО «Евромаш» і ЗАО «БелСТАТС». Однак їхні пропозиції були відхилені за неповний пакет документів.