На інформсистеми Центру зайнятості відписали 27 мільйонів
29.08.2014   //  

Державний центр зайнятості Міністерства соціальної політики України 19 серпня уклав угоди на послуги у сфері інформаційних технологій на суму 26,72 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 25,47 млн грн. виділено на послуги з супроводження Єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості. До кінця року послуги надаватиме ТОВ «БМС Консалтінг».

Надавача послуг обрано без проведення відкритих торгів, за переговорною процедурою. Замовник послався на те, що майнові права інтелектуальної власності на Єдину інформаційно-аналітичну систему належать «БМС Консалтінг». Також вказано, що ця приватна фірма була головним виконавцем зі створення системи з 1998 року і надалі виконувала роботи по її модернізації.

Основним власником «БМС Консалтінг» є ТОВ «Монсервен» (99%), що зареєстроване на кіпрську компанію «Перпл Стоун Інвестментс ЛТД», ще 1% зареєстровано на киянина Сергія Савченка, який є директором фірми.

Ще 1,25 млн грн. заплатять ТОВ «МККУ-мережі» за супроводження пакету прикладних програм системи «Кадри Державної служби зайнятості». Закупівлю аналогічно проведено за переговорною процедурою, оскільки «МККУ-мережі» володіє авторськими правами на систему. Власниками фірми є Віктор Волохов і Георгій Руденко. Раніше до складу засновників також входили Юрій Бєлов і Микола Рябчун.