Запорізька АЕС розіграла 109 мільйонів на контроль за радіацією
04.06.2014   //  

ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 22 травня за результатами тендерів уклало угоди на постачання обладнання на загальну суму 108,75 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 23,73 млн грн. отримає харківське ПАТ Торгова Компанія «Барвінок» за систему радіаційного контролю санпропускників спецкорпусу. Комплект РК складається з радіометрів, моніторів, сервера архівування зі встановленим ліцензійним ПЗ, джерел іонізуючого випромінювання, пульта діагностики, а також комплекту запчастин, інструментів та витратних матеріалів.

Власниками фірми «Барвінок» є Станіслав Кучер і Сергій Брюхович.

Конкурентами фірми на тендері були київська компанія «Балінд», що належить ГО «Українська інформаційна спілка» (директор Валерій Прокопчук), а також ДП «Всеукаїнської громадської організації онкоінвалідів «Спілка онкоінвалідів» «Фаворит-плюс».

Сама спілка онкоінвалідів отримає 85,02 млн грн. – у неї купують два комплекти детектування опромінювання. Йдеться про заміну старого обладнання, яке контролює цілісність захисних бар’єрів, радіаційний стан техніки та приміщень, викиди радіонуклідів у навколишнє середовище, а також збирає й архівує дані по вказаних процесах.

Конкурентами на другому тендері були ті самі «Барвінок» і «Балінд».