Суд заплатить мільйон за оренду офісу у «регіоналки»
07.05.2014   //  

Херсонський окружний адміністративний суд 25 квітня уклав угоду з КТ «ПП «В.А.Т. Компанія «Дніпро» і компанія» на оренду офісу у 2014 році вартістю 855 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, що замовник обґрунтував відсутністю конкуренції. Дане приміщення площею 2206 кв м по вул. Робоча, 66 суд орендує з 2007 року. Приміщення має вісім залів судових засідань, повністю обладнане комп’ютерною мережею, системами електропостачання, водовідведення, індивідуальним газовим опаленням. Минулого року вартість аналогічного договору склала 710 тис грн.

Суд пояснює необхідність оренди офісу у приватної фірми тим, що «серед об’єктів державної та комунальної власності Херсонської обласної та міської територіальної громади, державної власності, які передаються у строкове платне користування, адміністративні будівлі відсутні».

Фірма «Дніпро» і компанія» має кількох власників, одним із них є депутат Херсонської міськради від Партії регіонів Тетяна Варущик, голова постійної комісії з  питань містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин.

Також Тетяна Варущик є співвласницею ТОВ «Юридичне бюро «Канон», яке у 2012 році без тендеру отримало 295 тис грн. за юридичні послуги для підрозділів Херсонської міської ради.