Фірма партнера «регіоналів» і представника Путіна отримає 10 мільйонів на метро Кернеса
30.04.2014   //  

КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» 18 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «ПФК Содружество» на придбання проводів і кабелів. Вартість угоди складає 10,05 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбання проводиться в рамках проекту: «Будівництво дільниці третьої лінії Харківського метрополітену від станції «Наукова» до станції «Проспект Перемоги», на дільниці від станції «Олексіївська» до станції «Проспект Перемоги».

Закупівля фінансується з державного і місцевого бюджетів. Поставка запланована на березень-червень 2014 р.

Власниками «ПФК Содружество» з рівними частками є харків’янин Олександр Закриницький і київське ТОВ «УІФК-Інвест».

Закриницький відомий як засновник ТОВ «РА «Статус» разом з депутатами Харківської облради від Партії Регіонів Володимиром Лобойченком і Вадимом Горошком.

Співвласниками «УІФК-Інвест» є кіпрська компанія «Кетопез Холдінгс Лімітед» і ТОВ «Венчурні інвестиції», до складу засновників останньої входить дочірнє підприємство «ЛД-Україна». Власником цієї фірми є «Lio Development Limited», яке входить до «лужніковської» групи, що контролюється депутатом Держдуми Росії Олександром Бабаковим («Єдина Росія»). Він також є спеціальним представником президента Росії Володимира Путіна по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном. Групі в Україні належать кілька обленерго, а також готелі «Прем’єр-Палас» (Київ), «Ореанда» (Ялта) та інші підприємства.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, стало харківське ТОВ «Укрелектропромкомплект», зареєстроване на Валентину Бондар і Лілію Кардаільську.

За даними «Віснику держзакупівель», компанія «ПФК Содружество» почала вигравати тендери з 2010 року. Наразі загальна вартість укладених з нею угод складає 44,76 млн грн.